SSAB on sitoutunut vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään (CO2e) 35 prosentilla vuoteen 2032 mennessä (vuoden 2018 tasoon verrattuna). Tavoite koskee sekä suoria että epäsuoria päästöjä (Scope 1 ja 2), ja se vastaa tavoitetta rajoittaa globaali lämpeneminen alle 2 Celsius-asteeseen. Science Based Targets -aloite on nyt hyväksynyt tämän tavoitteen.

"Osoitamme Science Based Targets -tavoitteisiin liittymällä, että tavoitteemme perustuu ilmastotieteen uusimpiin tietoihin. Toivomme, että voimme näin toimia esimerkkinä ja näyttää tietä muille teollisuudenaloille. Selkeiden ja läpinäkyvien tavoitteiden asettaminen ja niiden tarkka seuranta on tärkeä menestystekijä", SSAB:n Executive Vice President ja Head of Sustainability Christina Friborg sanoo. 

SSAB:n yleinen tavoite on olla fossiilivapaa viimeistään vuonna 2045. SSAB:n suunnitelma on siirtyä fossiilivapaaseen teräksenvalmistusprosessiin, joka perustuu uuteen vetypohjaiseen HYBRIT-tekniikkaan, jota SSAB kehittää yhteistyössä LKAB:n ja Vattenfallin kanssa HYBRIT-hankkeessa. SSAB:n tavoitteena on tarjota markkinoille fossiilivapaata terästä ensimmäisenä jo vuonna 2026 ja muuttaa sen jälkeen kaikki tuotantolaitoksensa fossiilittomiksi.

Lisätietoja antaa: 
Mia Widell, lehdistöpäällikkö, [email protected], +46 76 527 25 01

 

Science Based Targets -aloite 

Science Based Targets -järjestö kannustaa yrityksiä asettamaan tieteeseen pohjautuvia tavoitteita, jotka parantavat niiden kilpailukykyä siirryttäessä vähäpäästöiseen yhteiskuntaan. Järjestö tekee yhteistyötä CDP:n, YK:n Global Compactin, World Resources Instituten (WRI) ja Maailman luonnonsäätiön (WWF) kanssa. Aloite määrittää ja edistää parhaita käytäntöjä tieteeseen pohjautuvien tavoitteiden asettamiseksi, tarjoaa tukea ja opastusta, joiden avulla tavoitteiden toteutumisen esteitä voidaan poistaa, sekä arvioi ja hyväksyy yritysten tavoitteet riippumattomasti.