Lomautukset koskevat koko Suomen toimintoja poislukien tytäryhtiöt Tibnor ja Ruukki Construction, joiden sopeutustoimista on tiedotettu erikseen. Lomautusten tarkka kohdentuminen määräytyy eri toimintojen ja tuotantolinjojen kuormitustilanteen mukaisesti voiden kuitenkin kesäkuusta alkaen ylittää keskimääräisen kolme viikkoa kolmen kuukauden aikana. Terästuotannon kapasiteettia on leikattu heikentyneen kysynnän mukaisesti, ja Raahen terästehtaan toinen masuuni suljettiin väliaikaisesti huhtikuussa.

Toimenpiteitä Covid-19-pandemian taloudellisten seurausten hoitamiseksi tehdään myös Ruotsissa. Monilla toimipaikoilla suunnitellaan lyhennettyä työaikaa jatkettavaksi syyskuun loppuun saakka.

Lisätietoja: Olavi Huhtala, SSAB Europe -divisioonan johtaja, olavi.huhtala @ ssab.com, puh. +358 20 592 9157
Atte Kaksonen, mediasuhteet Suomessa, atte.kaksonen @ ssab.com, tel. +358 50 3143 634
Mia Widell, Press Relations Manager, Sweden, mia.widell @ ssab.com, tel +46 76 527 2501