”Olemme kehittäneet VR Transpointin kanssa kelojen, rainojen ja putkien kuljetuksiin konseptin, jolla parannetaan kustannustehokkuutta ja samalla tuetaan kestävää kehitystä. Uuden konseptin myötä mammuttirekkaa käyttämällä voimme vähentää kuljetusten lukumäärää, tyhjänä ajettuja kilometrejä sekä päästöjen määrää”, kertoo toimitusketjun hallinnasta vastaava johtaja Tarja Kemppi SSAB Europe -divisioonasta.

Yhteistyössä Raahen kuljetusten sekä tuotannon suunnittelun ja putkitehtaiden kesken järjestetään Raahesta teräskelojen kuljetukset Oulaisten putkitehtaalle sekä valmiiden putkien kuljetukset putkitehtailta Raahen satamaan mahdollisimman tehokkaasti.  Mammuttirekka kulkee Raahe – Oulainen – väliä päivittäin ja käy tarpeen vaatiessa myös Pulkkilan putkitehtaalla, jonne se kuljettaa rainoja Raahen tehtaalta.

”Allekirjoitimme noin vuosi sitten VR Transpointin kanssa yhteistyösopimuksen kuljetusten tehostamisesta, josta mammuttirekka on yksi esimerkki”, kertoo logistiikkapäällikkö Heikki Hellsten SSAB Europe -divisioonasta.

SSAB tekee yhteistyötä VR Transpointin kanssa maantiekuljetusten lisäksi myös rautatiekuljetuksissa.