”Shape Corp. on tulevaisuuden suunnannäyttäjä, joka on onnistunut hyödyntämään tehokkaasti modernin materiaalin korkeimpia mahdollisia lujuustasoja. Tämä tarjoaa merkittävän mahdollisuuden haastaa muut kevyet materiaalit teräsratkaisulla, joka huomioi kiertävän materiaalivirran”, sanoo Swedish Steel Prizen tuomariston puheenjohtaja ja SSAB:n tutkimuksesta ja innovaatioista vastaava johtaja Eva Petursson.

Shape Corp. -yhtiön kustannustehokas ja vankka 3D-putkien valmistusprosessi mahdollistaa SSAB:n kylmävalssatun, martensiittisen Docol® 1700M -teräksen käytön ainutlaatuisessa ja keveässä A-pilareiden ja kattoputkien ratkaisussa minimaalisella profiilikoolla. Kyseiset komponentit otetaan lähiaikoina käyttöön useissa Ford-automalleissa, muun muassa 2020 Ford Explorerissa ja 2020 Ford Escapessa.

Hydromuovauksen sijasta käytetyn 3D-muovauksen ansiosta Shape Corp. -yhtiön valmistamat profiilit ovat perinteisiä ratkaisuja pienempiä, parantaen näkyvyyttä ulos, lisäten matkustamotilaa ja parantaen turvatyynyjen pakkaamista.

Lisäksi 3D-muotoiltujen A-pilarien lujuuden ja painon välinen suhde on yli 50 prosenttia parempi, mikä tarkoittaa 2,8–4,5 kg:n massanvähennystä ajoneuvoa kohden.

Shape Corp. -yhtiön innovatiivinen tekniikka ja teräksenkäyttö on osoittautunut kannattavaksi maailmanlaajuisessa autoteollisuudessa ja valtavaksi edistysaskeleeksi autojen turvallisuudessa ja suunnittelussa.

Tänä vuonna 20-vuotisjuhlaa viettävä Swedish Steel Prize -kilpailu antaa tunnustusta hyvälle suunnittelulle, yhteistyölle ja innovaatioille, jotka tekevät maailmasta paremman ja kestävämmän. Palkinnon voittaja saa diplomin, kuvanveistäjä Jörg Jeschken suunnitteleman pienoisveistoksen sekä runsaasti julkisuutta. Lisäksi SSAB tekee Swedish Steel Prize 2019 -kilpailun yhteydessä 100 000 Ruotsin kruunun lahjoituksen UNICEFille lasten ja nuorten koulutuksen tukemiseksi ympäri maailmaa.

Tämän vuoden kilpailun muut finalistit olivat Austin Engineering Australiasta, Kampag Brasiliasta ja Roofit.solar Virosta.

Lue lisää Swedish Steel Prizesta osoitteessa steelprize.com.

Lisätietoja saa myös ottamalla yhteyttä: 
Eva Petursson, tuomariston puheenjohtaja, Swedish Steel Prize, [email protected]
Anna Rutkvist, projektipäällikkö, Swedish Steel Prize, [email protected]