SSAB:llä olemme vakuuttuneita siitä, että ympäristövastuusta huolehtiminen parantaa myös liiketoimintaa. Olemme sitoutuneet pienentämään sekä omaa että asiakkaidemme hiilijalanjälkeä ja siksi ryhtyneet asiassa monenlaisiin toimenpiteisiin. Olemme esimerkiksi allekirjoittaneet YK:n Global Compact -aloitteen, osallistumme erilaisiin ympäristöntutkimushankkeisiin, olemme jäsenenä alan organisaatioissa ja kehitämme omia valmistusprosessejamme, toimintatapojamme ja käytäntöjämme.

Tärkeintä meille kuitenkin on yhteistyö asiakkaiden kanssa. SSAB EcoUpgraded -ohjelmassa asiakkaamme voivat vaihtaa erikoislujaan teräkseen ja keventää valmistamiensa koneiden ja laitteiden painoa, parantaa niiden polttoainetehokkuutta ja pidentää käyttöikää. Kaikki nämä tekijät pienentävät hiilijalanjälkeä merkittävästi. 

Lujempia ja kestävämpiä tuotteita tehokkaasti, taloudellisesti ja ympäristöystävällisesti

Vaihtamalla tavallisen teräksen erikoislujaan teräkseen asiakkaamme voivat keventää tuotteidensa painoa niiden lujuudesta tinkimättä ja parantaa samalla tuotteiden kestävyyttä sekä tuottavuutta. Tuotteiden elinkaaren näkökulmasta tämä on ensiarvoisen tärkeää, sillä suurin osa haitallisista ympäristövaikutuksista muodostuu tuotteiden käytön aikana. 

Erikoisluja teräs on myös tavallista terästä kestävämpää, joten tuotteiden valmistamiseen kuluu vähemmän terästä, mikä vähentää hiilidioksidipäästöjä. SSAB EcoUpgraded -tuotteiden hiilidioksidipäästöt pienenevät enemmän kuin tuotteeseen tarvittavan uuden, päivitettävän osan tuotannossa syntyvät hiilidioksidipäästöt. Vähennykset riippuvat tuotteen suunnittelusta ja siitä, onko paino keskeinen tekijä.

SSAB tarkastelee kunkin käyttökohteen erikseen ja vertaa potentiaalisia käytönaikaisia hiilidioksidipäästöjen vähennyksiä tuotannossa syntyviin hiilidioksidipäästöihin. Näin löydämme ne tuotteet, joissa erikoislujan Strenx®-teräksen ja/tai Hardox®-teräksen käytöstä on eniten hyötyä.  Kun hiilidioksidipäästöjen takaisinmaksuaika päättyy, ajoneuvo tuo edelleen merkittäviä päästövähennyksiä alkuperäisiin päästöihin verrattuna.

Varmoja etuja

SSAB:n erikoislujalla teräksellä on useita etuja sekä ympäristön että asiakkaidemme liiketoiminnan kannalta:

  • Ohuempaa terästä voidaan käyttää tuotteen lujuudesta tinkimättä
  • SSAB EcoUpgraded -osien ja -ajoneuvojen valmistukseen kuluu tavallista vähemmän resursseja
  • Sama kuorma saadaan kuljetettua vähemmällä polttoaineella ja vähemmillä ajoilla
  • Pienemmät hiilidioksidipäästöt tuotteen koko elinkaaren aikana
  • Tiukkenevien ympäristövaatimusten ja lainsäädännön täyttäminen jo etukäteen 
  • Ajoneuvo- ja laitevalmistajat voivat kohentaa ympäristöprofiiliaan ja saada tätä kautta kilpailuetuja

 

Hyvästä erinomaiseen: asiakkaan menestystarina

Onnistuneet projektit ja tyytyväiset asiakkaat toimivat todisteina EcoUpgraded-konseptin menestyksestä monella eri tasolla. Eräs asiakkaamme korvasi S700MC-teräksestä valmistetun, 750 kg painavan kippilavan rungon vain 610 kg painavalla, Strenx® 960 Plus -teräksestä valmistetulla rungolla. Kippilavassa 830 kg painava Hardox® 500 Tuf -teräs korvasi 1 000 kg painaneen Hardox® 450 -teräksen. 

Uudet osat olivat näin ollen 18 % edellisiä kevyempiä. Kippilavan käyttöikä kaksinkertaistui 12 vuoteen, joten lavaa ei tarvinnut vaihtaa lainkaan. Paino keveni 310 kg, joten hyötykuorma kasvoi saman verran.

 

Tutustu EcoUpgraded-konseptiin Münchenin Bauma 2019 -messuilla

SSAB EcoUpgraded –konseptin avulla asiakkaamme ovat saaneet merkittäviä säästöjä. Kerromme konseptin tuloksista ja asiakkaidemme menestystarinoiden taustoista. 

Toivotamme sinut tervetulleeksi Münchenin Bauma-messuille hallin A6 osastolle 439 8.–14. huhtikuuta 2019 kuulemaan  SSAB EcoUpgraded  –konseptin  tuloksista ja eduista. 

Tapaa meidät Münchenin Bauma-messuilla 

Lisätietoja: 

Thomas Hörnfeldt, Vice President Sustainable Business & Public Affairs, [email protected], puhelin: +46 8 56232140 

SSAB on maailmanlaajuisesti toimiva pohjoismainen ja yhdysvaltalainen teräsyhtiö. Yhtiön lisäarvoa tarjoavat tuotteet ja palvelut on kehitetty tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Tavoitteena on vahvempi, kevyempi ja kestävämpi maailma. SSAB:llä on työntekijöitä yli 50 maassa ja tuotantolaitoksia Ruotsissa, Suomessa ja Yhdysvalloissa. Yhtiö on noteerattu Nasdaq Tukholmassa ja toissijaisesti Nasdaq Helsingissä. www.ssab.com. Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter ja YouTube.