Nimi: Kati HannilaSSAB blog image
Paikka: Raahe/Hämeenlinna
Päiväys: 22.2.2019

Lapsena halusin tulla lääkäriksi, joka pelastaa maailman. Kun nyt ajattelen asiaa, ymmärrän tehtävän vaikeuden – mutta kukapa ei haluaisi pelastaa maailmaa? Vuodet vierivät, mutta unelma maailman pelastamisesta jäi itämään. Ymmärsin myöhemmin, että voin vaikuttaa asioihin, vaikka minusta ei tulisikaan lääkäriä. Voisin olla osa jotakin, joka auttaa ympäristöä ja vaikuttaa positiivisesti. Omasta mielestäni se on yksi tavoista pelastaa maailma. 

Opiskelin prosessitekniikkaa Oulun yliopistossa. Pääaineeni oli tuotantotalous, tarkemmin prosessitekniikka. Opintojeni alkuvaiheissa en ollut kovinkaan kiinnostunut tilastotieteistä. Aloin ymmärtää tilastojen arvon tiettyjen opintoihini kuuluneiden kurssien kautta. Esimerkiksi kehitysosasto käyttää tilastoja joka päivä prosessien hallintaan ja parantamiseen. Voisi jopa sanoa, että ilman mitään tietoa tai tietojen analysointia toimintaa ei voi parantaa.

Työskentelen tällä hetkellä SSAB:n harjoitteluohjelmassa. Tänä vuonna olemme keskittyneet tuotekehitykseen. Itse olen keskittynyt ennen kaikkea autoteräksiin. Voin sanoa, että se on ollut äärimmäisen kiinnostavaa. Aluksi oli paljon opittavaa, ja myönnän, että alussa tietoni autoteräksistä olivat hieman vajavaiset. Sen vuoksi opiskelin ja opiskelin vähän lisää. Minun on yhä opeteltava uutta, mutta tietoni lisääntyvät joka päivä. Olen ymmärtänyt, että tilastotaustani auttaa minua paljon uusien tuotteiden kehityksessä.

Ympäristötietoisuus on pääsyy sille, miksi haluan oppia kaiken autoteräksistä. Tällä hetkellä me voimme muuttaa maailmaa erikoisterästen avulla nopeammin ja tehokkaammin kuin jos me vain kieltäisimme kaikki saastuttavat raaka-aineet. Valmistamalla vahvempia ja parempia muovattavia teräksiä me voimme vähentää autojen painoa ja polttoaineenkulutusta. Polttoaineenkulutuksen vähentäminen alentaa samalla päästöjä, mikä on tärkeässä asemassa maailman pelastamisessa – tai ainakin se on alku. Tiedän, ettei oma työni yksinään voi pelastaa maailmaa. Mutta onneksi en ole ainoa autoterästen alalla työskentelevä ihminen, jolla on positiivinen vaikutus. Yhdessä me voimme päästä hieman lähemmäs kestävään kehitykseen liittyviä ympäristötavoitteitamme.