AMM Awards for Steel Excellence -palkinto on jaettu nyt yhdeksänä vuonna. Se annetaan maailmanluokan teräsyhtiöille sekä alaa tukeville yrityksille. Tänä vuonna finalisteja oli yli 60 ja luokkia 16. Kilpailukykyisiä ehdokkaita oli enemmän kuin koskaan aiemmin, ja arvovaltainen tuomaristo valitsi voittajat. 

SSAB Americas sai Environmental Responsibility -palkinnon ympäristön puolesta tekemästään työstä. Yrityksen ehdokkuus perustui ympäristövastuuseen liittyviin tärkeisiin hankkeisiin, kuten yrityksen jatkuvaan pyrkimykseen tuottaa ympäristöystävällisiä terästuotteita ympäristöystävällisellä tavalla. SSAB Americas lanseerasi vuonna 2016 EcoSmart-ohjelman, jonka tavoitteena on levittää tietoa SSAB Americas -divisioonan kestävän kehityksen mukaisesta teräksentuotantoprosessista, joka aiheuttaa yli 60 prosenttia vähemmän CO2-päästöjä kuin Pohjois-Amerikan terästeollisuus keskimäärin. SSAB:n ympäristötavoitteet ovat johtaneet myös jätemäärien vähenemiseen, suurempaan energiatehokkuuteen ja tehokkaampaan kierrätykseen.

SSAB Americas -divisioonan ympäristöjohtaja Jon Howley vastaanotti palkinnon palkintoillallisella. ”Tämän palkinnon myötä olemme osoittaneet, että ympäristö ja kestävä kehitys kuuluvat SSAB:n ytimeen”, Howley sanoi. ”Pyrimme jatkuvasti minimoimaan ympäristövaikutuksemme ja luomaan paremmat edellytykset tuleville sukupolville. Olemme ylpeitä siitä, että työmme saa tunnustusta.”

SSAB Americas -divisioonan johtaja Chuck Schmitt tunsi suurta ylpeyttä organisaatiossa tehtävää työtä kohtaan. ”Tämä palkinto lujittaa asemaamme Pohjois-Amerikan teräsmarkkinoilla”, Schmitt sanoi. ”Olemme suuressa kiitollisuudenvelassa uskollisia työntekijöitämme, hyviä asiakkaitamme ja muita kumppaneita kohtaan – he ovat auttaneet SSAB:tä nousemaan markkinajohtajaksi Pohjois-Amerikassa.”

SSAB Americas -divisioona valmistaa teräslevyjä ja -keloja Yhdysvalloissa Montpelierin, Iowan ja Mobilen (Alabama) terästehtailla. Yrityksellä on toimistoja ja tukitoimintoja myös Chicagossa, Torontossa, Houstonissa ja St. Paulissa. SSAB Americas -divisioonan valmistamaa terästä käytetään muun muassa raskaiden koneiden, laivojen, siltojen, tuulivoimaloiden ja rautatievaunujen valmistukseen.

SSAB Americas oli myös Steel Producer of the Year -palkinnon finalisti. Palkintoillalliselle osallistui yli 250 johtavaa terästeollisuuden toimijaa eri puolilta maailmaa. Illallinen järjestettiin Edison Ballroomissa Manhattanilla 26. kesäkuuta.