”SSAB Americas -divisioonamme vuosikapasiteetti on 2,4 miljoonaa tonnia terästä tuotantolaitoksillamme Iowassa ja Alabamassa. Näitä tuotantovolyymeja tullit eivät koske.

Paikallisen tuotannon lisäksi SSAB kuitenkin tuo Ruotsista ja Suomesta Yhdysvaltoihin tiettyjä erikoisterästuotteita, täydentämään tarjontaa. Vuonna 2017 tämän tuonnin suuruus oli noin 250 000 tonnia. Tulemme keskustelemaan ja analysoimaan tilanteen asiakkaidemme kanssa löytääksemme parhaan tavan toimia jatkossa julkistetut terästullit huomioon ottaen.

Pohjoismainen tuontimme Yhdysvaltoihin on reilua ja olemassa olevien kansainvälisen kaupankäynnin sääntöjen mukaista. Tästä syystä tulemme keskustelemaan Yhdysvaltain hallinnon edustajien kanssa ja edistämään poikkeuksia tulleihin Ruotsin ja Suomen osalta, maidemme historiallisesti hyvien kauppasuhteiden säilyttämiseksi.

Jos poikkeuksia ei myönnetä, jatkamme amerikkalaisen liiketoimintamme kaikkien osa-alueiden – hinnoittelusta ja investoinneista logistiikkaan ja tuotantoon – arviointia varmistaaksemme liiketoimintamme säilymisen kannattavana ja parhaiten asemoituna tulevaisuuden kasvua silmälläpitäen.”

Lisätietoja: Atte Kaksonen, SSAB Corporate communications, atte.kaksonen @ ssab.com, phone +358 50 3143 634

Tämä lehdistötiedote on suomenkielinen käännös ruotsiksi ja englanniksi julkaistusta pörssitiedotteesta.