SSAB vastaa yhä ympäristötietoisempien rakentajien tarpeisiin ja vahvistaa asemaansa biopohjaisten maalipinnoitettujen teräsohutlevyjen valmistuksen edelläkävijänä tuomalla markkinoille tuotteen, jossa yhdistyvät ylivoimaiset tekniset ominaisuudet sekä kestävän kehityksen mukainen teknologia.  Ylivoimaiset tekniset ominaisuudet, kuten UV-säteilyn ja korroosion kesto mahdollistavat esimerkiksi kattotuotteissa erinomaisen pitkäaikaiskestävyyden ja maksimaalisen käyttöiän. Tämän vuoksi SSAB nostaa tuotteen esteettisen takuuajan 25 vuoteen. Kestävän kehityksen mukainen valmistusteknologia pienentää merkittävästi ympäristöjalanjälkeä tuotteen elinkaaren aikana.  GreenCoat Pural BT – tuotteen teräksen valmistuksessa raaka-aineena käytetään noin 25 % kierrätysterästä ja itse lopputuote on 100 % kierrätettävissä elinkaarensa lopussa.

Ekologinen rakentaminen on pysyvää

SSAB on aloittanut rakennustuotteissa käytettävien biopohjaisten maalipinnoitettujen tuotteiden kehittämisen jo vuonna 2000. SSAB:n omistama patentti biopohjaiseen-pinnoiteteknologiaan (BT) on ollut voimassa jo vuodesta 2004, ja SSAB on siitä lähtien kehittänyt yhdessä asiakkaidensa kanssa maalipinnoitettuja teräsohutlevyjä vastaamaan ekologisen rakentamisen tarpeita. Tavoitteemme on, että tulevaisuudessa yksittäisten tuotteiden biopohjaisten ainesosien osuus on entistäkin suurempi ja yhä useamman GreenCoat-tuotteen valmistuksessa on hyödynnetty BT-teknologiaa.

”Tarjoamme rakennustuotteiden-, esimerkiksi kattoprofiilien valmistajille parhaat tekniset ominaisuudet, kuten muovattavuutta jopa -15 asteen lämpötilassa ja paksun 50 µm biopohjaisen pinnoitteen mekaanisia rasituksia vastaan. Ympäristötietoiset kuluttajat saavat katon, joka säilyttää ulkonäkönsä, on helppohoitoinen ja elinkaarikustannuksiltaan edullinen. Tavoitteemme on olla maailman johtava valmistaja kevyempien, kestävämpien ja ympäristöä säästävien tuotteiden osalta, kertoo Lars Olsson, Vice President, Head of Nordic Sales & Tubular Products.

Kehitetty yhdessä yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden kanssa

GreenCoat Pural BT on pitkän tuotekehitysyhteistyön tulos, jossa on hyödynnetty kuluttajilta saatu palaute, testitulokset ja yhteistyökumppaneiden osaaminen. Lopputuloksena on tuote, jossa yhdistyvät visio luoda parempaa rakennettua elinympäristöä ja kunnianhimo tuotteen korkeasta suorituskyvystä.   Kehitystyöhön ovat osallistuneet myös SSAB:n avainasiakkaat kuten Ruukki Construction, Weckman Steel Oy, Jaakko-Tuote Oy ja Piristeel Oy.

”Olemme käyttäneet GreenCoat Pural -tuotetta menestyksellisesti jo 20 vuoden ajan. Nyt otamme askeleen eteenpäin ja edistämme entistä kestävämmän elinympäristön luomista kattorakentamisessa. Oli erittäin palkitsevaa olla mukana kehittämässä tätä ainutlaatuista uuden sukupolven kattotuotetta. Biopohjainen GreenCoat Pural BT edistää tavoitettamme minimoida ympäristövaikutukset omassa liiketoiminnassamme”, kertoo Juha Weckman, johtaja Weckman Steel Oy:stä.

GreenCoat Pural BT pinnoite on perinteisesti saatavilla sekä puolikiiltävänä että mattapintaisena teräsohutlevynä, jonka laaja värivalikoima on saanut vaikutteensa pohjoismaisesta luonnosta.

GreenCoat Pural BT:n toimitukset alkavat vuoden 2018 alusta ja sitä on saatavilla jälleenmyyjäverkostomme kautta.

Lisätietoja:
Lars Olsson, Vice President, Head of Nordic Sales & Tubular Products,
[email protected], puh: +46 243 710 34