Kun työt on saatettu päätökseen, kaukalossa voidaan harrastaa curlingia, jääkiekkoa, jääpalloa, taitoluistelua ja pikaluistelua sekä järjestää messuja ja tapahtumia.

SSAB on toimittanut yli 700 tonnin edestä rakenneputkia asiakkaalleen Best-Hallille, joka rakentaa teräsrungon Atlanten Kunstisbane -areenan päälle Kristiansundissa Norjassa. Projektissa käytetään SSAB Domex Tube Double Grade (S355J2H/S420MH)-putkia. Teräsrakentamiseen suunniteltu SSAB Domex Tube Double Grade täyttää tai ylittää EN 10 219 -standardissa asetetut vaatimukset, ja se täyttää kahden teräslajin, S355J2H ja S420MH, spesifikaation. Teräslajin valinta riippuu käyttökohteesta ja asiakkaan tai suunnittelijan tarpeista. Tässä projektissa teräsrakenteet voitiin optimoida siten, että jänneväli oli mahdollisimman suuri. Tästä saatiin etua asiakkaan valmistuksessa aina raaka-ainehankinnoista lähtien. Rakenneputket valmistettiin Suomessa SSAB:n putkitehtailla. Suurin osa teräksestä toimitettiin asiakkaalle suoraan valssauksesta.

Atlanten Kunstisbanen rakenteet valmistettiin Best-Hallin tuotantolaitoksessa Kälviällä. Kaukalon asennustyöt alkoivat syyskuussa ja työt saatetaan päätökseen joulukuussa.

SSAB toimitti yli 700 tonnin edestä rakenneputkia teräsrunkoa varten.

Projektissa käytetään SSAB Domex Tube Double Grade -rakenneputkia. 

Uusi luisteluareena leutoja talvia varten

Atlanten Kunstis AS perustettiin vuonna 2008 talvisissa olosuhteissa. Sen jälkeen talvista on kuitenkin tullut yhä leudompia ja sateisempia. Tämä on johtanut siihen, että talvikelit eivät enää kestä yhtä pitkään. Idea katon rakentamisesta saatiin vuonna 2012. Silloin Atlanten Kunstis AS myös otti ensimmäistä kertaa yhteyttä Best-Halliin.  

Best-Hall tarttui haasteeseen ja suunnitteli kaarevan hallin. Tarjousmenettely tapahtui syksyllä 2016 ja kattavat perustustyöt aloitettiin keväällä 2017. Nyt Kristiansundiin Atlantin rannalle rakennettavan kauniin hallin muodot alkavat jo hahmottua.

Best-Hall vastaa tuotannosta ja asennuksesta. Sahauksesta, varustelusta ja pintakäsittelystä huolehditaan yrityksen omissa tiloissa. Pulverimaalaukselta vaaditaan C4M. ”SSAB:n rakenneputkien tasaisen hyvä laatu on erittäin tärkeää meille. Se mahdollistaa tehokkuuden kaikissa tuotantovaiheissa,” Best-Hallin toimitusjohtaja Leif Fagernäs sanoo.

Yhteensä 60 kuorma-autoa kuljetti materiaalit Suomesta Norjaan. Työmaa on erittäin ahdas. Jättimäiset lohkot edellyttivät sekä 300 tonnin että 200 tonnin nosturin käyttöä. Asennus vei neljä kuukautta.

Pitkän aikavälin yhteistyötä Best-Hallin kanssa

SSAB ja Best-Hall ovat tehneet jo pitkään yhteistyötä. Vuosien aikana SSAB on järjestänyt monia teknisiä koulutustilaisuuksia Best-Hallin työntekijöille.

Teräskehikon asennus kesti 4 kuukautta. Jättimäiset lohkot edellyttivät sekä 300 tonnin että 200 tonnin nosturin yhteiskäyttöä.

Lue lisää SSAB:n rakenneputkista