Julkistustilaisuudessa SSAB:n Joakim Nyström pääsi näyttämään, miten erittäin lujan Strenx-teräksen avulla SSAB:n on onnistunut tehdä seuraavan sukupolven poijuista aiempaa vahvempia, kevyempiä ja kustannustehokkaampia. Hän pääsi myös esittelemään Strenx-terästä monille muille norjalaisille toimijoille.

- Lopputulos oli erittäin onnistunut, sillä saimme mahdollisuuden esitellä Strenx-teräksiä Norjan kalastusteollisuudelle. Saimme lisäksi mahdollisuuden kertoa Wave4Powersin koko johtokunnalle, miten me yhdessä Fortacon kanssa voimme toimittaa valmiin koneiston Wave4Powersin voimaloihin. Pääsimme myös keskustelemaan erittäin lujista teräksistä Rolls Roycen tutkimus- ja kehitysjohtajan kanssa, Joakim Nyström selvittää.

Hänen majesteettinsa kuningas Harald vihki voimalan käyttöön

Hänen majesteettinsa kuningas Harald vihki voimalan virallisesti käyttöön yhdessä lähialueelta kotoisin olevan kymmenvuotiaan pojan kanssa.

Avajaistilaisuudessa oli paikalla yli 2 000 henkeä. Kuningas pääsi myös tapaamaan Waves4Powerin johtoa ja monia yrityksen kumppaneita. Hän kävi myös WaveEl-poijussa, joka sijaitsee Runden lintusaaren vieressä. Yksi poijuista on ollut yhteydessä Norjan sähköverkkoon jo kesäkuun 2. päivästä lähtien osoittamassa, että poiju pystyy tuottamaan energiaa.

- Kuningas oli kiinnostunut ja paneutunut aiheeseen. Hän esitti monia hyviä kysymyksiä. Oli suuri kunnia päästä esittelemään aaltovoimalaamme, Waves4Powersin norjalainen edustaja Jan Melsom sanoo.

Kuningas pääsi myös seuraamaan Waves4Powersin ja monien muiden yhteistyökumppaneiden esittelyjä konferenssissa, joka järjestettiin Thon Hotel Fosnavågin konserttisalissa. Siellä esiteltiin muun muassa Next Generation -poijun suunnitelmat.

Waves4Power on Göteborgissa päämajaansa pitävä ruotsalainen yritys, joka kehittää ja myy fossiilittomia aaltovoimaan perustuvia energiajärjestelmiä. Waves4Power keskittyy kestävään kehitykseen, huollettavuuteen ja kannattavaan energiantuotantoon. W4P:n aaltovoimalan ydin on elastisella kiinnitysjärjestelmällä varustettu energiaa tuottava poiju. WaveEL-poijun prototyyppi esiteltiin Vingan edustalla vuonna 2010. Sen jälkeen yritys on kehittänyt viimeisimmän sukupolven aaltovoimalan. Nykyään W4P tekee yhteistyötä monien kaupallisten teollisuuden kumppaneiden kanssa. Lisäksi yritys tekee läheistä yhteistyötä muun muassa Chalmersin teknillisen korkeakoulun kanssa.