Tätä tavoitetta silmällä pitäen kehitimme SSAB Americas -divisioonassa useita turvallisuusaloitteita, joista on nyt tiedotettu kaikille työntekijöillemme. Nämä aloitteet ovat osoitus uudistuneesta henkilökohtaisesta ja kollektiivisesta sitoutumisestamme turvallisuuteen, ja ne sisältävät seuraavat asiat:

  • Johtajuuskoulutus: Hanke, jonka kautta kehitetään osastojen ryhmänjohtajien taitoja siinä, kuinka he opastavat tiimejään toimimaan tehokkaammin ja turvallisemmin.
  • Tärkeimmät säännöt: Turvallisuussäännöt, joita kaikkien SSAB Americas -divisioonan työntekijöiden on noudatettava ja joiden noudattaminen on työsuhteen edellytys.
  • Turvallisuuslupaus: Lupaus, joka kuvaa yksilötason sitoutumistamme siihen, että kannamme vastuumme omasta ja työtovereidemme turvallisuudesta. Kaikkien työntekijöiden on allekirjoitettava tämä lupaus, ja he saavat henkilökortteihinsa tarrat muistuttamaan heitä päivittäin tästä sitoumuksesta.
  • SafeStart-turvallisuuskoulutus: Koulutus, joka auttaa ymmärtämään niitä inhimillisiä tekijöitä, jotka vaikuttavat meihin sekä töissä että töiden ulkopuolella.

SafeStart-koulutus järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2007 arkkileikkaustiloissamme Torontossa, Kanadan Ontariossa. Siellä saavutettiin siitä lähtien loistavia tuloksia, ja sen perusteella päätimme ottaa tämän koulutuksen käyttöön kaikkien SSAB Americas -divisioonan työntekijöiden keskuudessa. Koulutus keskittyy meille kaikille yhteisiin tavanomaisiin tapoihin, jotka aiheuttavat loukkaantumisia ja virheitä. Joskus esimerkiksi hosumme kiireen vuoksi, turhaudumme tiettyihin tehtäviin, väsymme ja menetämme keskittymiskykymme, tai sitten meistä tulee liian itsevarmoja suoritettuamme saman työn monta kertaa. SafeStart opettaa, että nämä olosuhteet johtavat yksinkertaisiin virheisiin, jotka aiheuttavat suurimman osan onnettomuuksista. Varmistamalla, että pohdimme näitä tekijöitä tietoisesti ennen minkään tehtävän suorittamista, voimme välttää tarpeettomat virheet ja loukkaantumiset. Tavoitteenamme on, että tämä koulutus auttaa parantamaan työntekijöidemme elämää töissä ja kotona.

Näiden SSAB Americas -divisioonan eri turvallisuushankkeiden kautta uudistamme sitoumuksemme tehdä SSAB:sta maailman johtava teräsyhtiö. Kun teemme yhteistyötä työtovereidemme kanssa, kannamme vastuuta itsestämme ja toisistamme sekä kiinnitämme huomiota näihin yksinkertaisiin sääntöihin, voimme parantaa suoriutumistamme turvallisuusasioissa ympäri vuorokauden viikon jokaisena päivänä.

Steve Hansen

Tekninen johtaja
SSAB Americas