Vierailu oli osa Nordic Summer Colloquim on Advanced Steel (NSCAS) –  eli tieteellistä keskustelutilaisuutta. Sen järjestää jTriple Steelix jtavoitteenaan  esitellä, mitä Bergslagenin alueella on tarjottavanaan kehittyneen terästeollisuuden saralla ja auttaa solmimaan kontakteja eri puolilta maailmaa tulevien tohtoriopiskelijoiden välille.

Yksitoista tohtoriopiskelijaa Meksikosta, Kiinasta, Intiasta, Turkista, Italiasta ja Ukrainasta osallistui SSAB Borlängessä opastetulle kierrokselle kuuma- ja kylmävalssaamoissa. Monille heistä vierailu oli ensimmäinen niin suuressa tuotantolaitoksessa, ja kysymyksiä esitettiin paljon.

Politecnico di Milano -korkeakoulussa opiskeleva Andrea Francesco Ciuffin oli erityisen vaikuttunut monista laatutarkistuksista, joita suoritetaan läpi koko tuotantoprosessin.

Tehdasesittelyn jälkeen SSAB:n tutkimus- ja kehitysjohtaja Eva Petursson piti tohtoriopiskelijoille esityksen siitä, kuinka SSAB työskentelee tutkimuksen ja kehityksen parissa. Tämän jälkeen tohtoriopiskelijat esittelivät omia tutkimuksiaan ja projektejaan muutamille SSAB:n omille tutkijoille ja tuotteiden kehittäjille.

”Opiskelijoiden tapaaminen ja heidän ajatustensa ja ideoidensa kuunteleminen on yksi hauskimmista työtehtävistä. Lisäksi on kiinnostavaa ja opettavaista saada tietää, mitä muualla maailmassa tehdään”, Eva Petursson toteaa.

Kuuntele, kuinka kaksi tohtoriopiskelijaa kertoo videolla vierailustaan SSAB:llä (vain englanniksi).