FrameCalc ohjelma on kehitetty teräsrakentajille ja teräsrakennesuunnittelijoille apuvälineeksi kattoristikoiden suunnitteluun. Sen avulla suunnittelija pystyy nopeasti ja tehokkaasti optimoimaan kattoristikon mahdollisimman kevyeksi ja edulliseksi valmistaa. Teräslajien vertailu on helppoa ja myös konepajavalmistettavuus on huomioitu tehokkaasti. Uusina ominaisuuksina syksyn 2017 päivityksessä ovat muun muassa palomitoitus, pistekuormat sekä uudessa SSAB High Strength Structural Hollow Sections – käsikirjassa esitellyt uudet suunnitteluohjeet. Lisäksi ulkoasua on päivitetty käyttäjäystävällisempään suuntaan. 

 

SSAB High Strength Structural Hollow Sections – Handbook for Steel Structures 2017 on aivan uusi käsikirja teräsrakennesuunnittelijoille. Se täydentää viime vuonna julkaistua SSAB Domex Tube Rakenneputket –käsikirjaa laajentamalla teräslajivalikoiman Strenx Tube 700:aan saakka. Lisäksi siinä esitellään kokonaan uusia suunnitteluohjeita, joita hyödyntämällä saadaan turvallisesti parempi hyöty lujista putkista teräsrakentamisessa. Uusia suunnitteluohjeita tuodaan esimerkiksi nurjahduskestävyyteen, liitosmitoitukseen sekä hitsien mitoitukseen. 

Alihankintamessuilla 2017 pääset tutustumaan ja kokeilemaan uusittua FrameCalcia sekä hakemaan oman painoksesi uudesta käsikirjasta. Alihankintamessut järjestetään 26.-28.9.2017 Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa.

SSAB:n osastolla järjestetään tietoiskuja messupäivinä aina klo 11.00 ja 14.00. SSAB:n putkituotteista esittelyssä on FrameCalc -ohjelma ja uusi SSAB High Strength Structural Hollow Sections -käsikirja.

Lue lisää: SSAB julkaisee Alihankintamessuilla uusia työkaluja teräsrakenteiden suunnittelun tueksi