Swedish Steel Prize on teräsalan kansainvälinen palkinto, joka myönnetään suunnittelu- ja innovointitaidon kunniaksi. Yhdysvaltalainen Wabash National on tänä vuonna yksi neljästä finalistista, ja voittaja julkistetaan 11. toukokuuta Tukholmassa järjestettävässä seremoniassa.

RIG-16 on turvallisuuskomponentti, joka ulottuu tieliikennerekkojen takapuskurin alaosaan ja estää kevyempiä ja pienikokoisempia ajoneuvoja liukumasta rekan alle peräänajotilanteessa.

"Kolme vuotta sitten havaitsimme uuden puskuriratkaisun tarjoaman valtavan hyödyn matkustamoon kohdistuvien vahinkojen ehkäisyssä. Emme kuitenkaan voineet lisätä painoa, suurentaa kustannuksia tai lisätä perävaunuun mitään epäkäytännöllistä", sanoo Andrzej Wylezinski, Wabash Nationalin rakennesuunnittelupäällikkö.

Rakenteessa hyödynnetään pitkälle kehitetyn erikoislujan teräksen tärkeitä ominaisuuksia. Niiden ansiosta pystytään valmistamaan monimutkaisia muoto-osia, jotka vähentävät kokoonpanon komponenttimäärää jopa 50 prosenttia.

Teräksen ohuemmat paksuustarkkuudet lyhentävät liitosten lineaarista pituutta ja pienentävät hitsien kokoa, ja teräksen suuri myötölujuus puolestaan mahdollistaa rakenteet, joissa on erinomainen energianvaimennuskyky törmäystilanteessa. Kehitystyön tuloksena on syntynyt hyvin suorituskykyinen ja kevytrakenteinen perävaunupuskurijärjestelmä, jota on tällä hetkellä saatavana Pohjois-Amerikassa.

"Uskomme todella, että materiaalin ominaisuudet soveltuvat erinomaisesti käyttökohteeseen ja se on yksi syy, miksi olemme ylpeitä saavutuksestamme. Paino, muovattavuus ja hitsattavuus vaikuttivat valtavasti kehitysprosessiin. Ilman erikoislujaa terästä emme olisi pystyneet luomaan RIG-16-järjestelmää", Wylezinski toteaa.

Tuomariston perustelut Wabash Nationalin valinnalle Swedish Steel Prize 2017 -finalistiksi ovat:

"Wabash Nationalin rekkoihin ja puoliperävaunuihin suunnittelema uusi takatörmäyssuoja ylittää pohjoisamerikkalaiset tiukat vaatimukset myös erityisen vaativan, toispuoleisen törmäyksen osalta. Optimoitu muotoilu, jossa on käytetty erikoislujaa rakenneterästä, on testattu kattavasti, ja se on osoittanut erinomaista suorituskykyä törmäävässä autossa olevien henkilöiden suojaamisessa. Patentoitu järjestelmä absorboi energiaa erinomaisesti, minimoi raskaille ajoneuvoille aiheutuvat vahingot ja varmistaa erittäin kustannustehokkaan valmistuksen ja kokoonpanon."

Lähes 20 vuoden ajan Swedish Steel Prize on antanut tunnustusta ja palkinnut pieniä ja suuria yrityksiä sekä organisaatioita ja yksityishenkilöitä, jotka ovat kehittäneet erikoislujan teräksen potentiaalia mahdollisimman laaja-alaisesti hyödyntävän menetelmän tai tuotteen. Voittaja saa kuvanveistäjä Jörg Jeschken tekemän pienoisveistoksen ja 100 000 Ruotsin kruunun käteispalkinnon, jonka SSAB kannustaa lahjoittamaan voittajan valitsemalle hyväntekeväisyyskohteelle.

Lisätietoja Swedish Steel Prize -palkinnosta löytyy osoitteesta www.steelprize.com.

Lisätietoja:
Eva Petursson, tuomariston puheenjohtaja, Swedish Steel Prize, +46 243 712 04
Anna Rutkvist, projektipäällikkö, Swedish Steel Prize, +46 243 716 40