Olemme erittäin iloisia Vinnovan tuesta. Se antaa meille nyt mahdollisuuden kehittää SSAB SmartSteel -konseptia yhdessä uusien tutkimuskumppanien ja yritysten kanssa”, SSAB:n tuotekehityspäällikkö Eva Petursson kertoo.  

SSAB SmartSteeliä ympäröivän ”ekosysysteemin” saama tuki voidaan nähdä osana Ruotsin hallituksen panostusta digitalisaatioon ja uudelleenteollistumiseen.

SSAB SmartSteel -digitaalialustan tavoitteena on tarjota tieto ja ohjeet saataville kaikista terästuotteista riippumatta siitä, missä ne on valmistettu. Jokainen ketjun osa voi hyödyntää ja kartuttaa tietoja. Se muodostaa perustan sekä kierto- että alustataloudelle. Resursseja menee vähemmän hukkaan kuin tänään ja tuottavuus ja joustavuus paranevat.

Koko tuotantoketjuun karttunut tietomäärä mahdollistaisi uusien palvelujen kehittämisen ja nopeuttaisi ja tehostaisi tuotekehitystä joka vaiheessa. Kerätyt tiedot antaisivat sen lisäksi loppukäyttäjille mahdollisuuden varmistaa tuotteen laatu, turvallisuus ja kestävyys.

Kutsuu asiakkaita ja uusia kumppaneita

SSAB SmartSteel voi kehittyä Vinnovan myöntämän älyteräksen ekosysteemin tuen avulla edelleen. Alkuvaiheessa SSAB tekee yhteistyötä yritysten ja organisaatioiden, kuten Sandvik Materials Technologyn, Swerea KIMABin, IBM:n, Siemensin, Uumajan yliopiston, RISEn ja FindIT:n kanssa. Prosessin jatkuessa voivat uudet yhteistyökumppanit liittyä mukaan. Seuraavan sukupolven kilpailuetu kehitetään todennäköisesti tuotteen "ekosysteemissä" eikä välttämättä yksittäisen yrityksen sisällä. 

– Katsomme, että ainoa tapa kehittää tätä ideaa on ”co-creation”. Uskomme, että on viisasta tehdä yhteistyötä, josta kaikki asianomaiset hyötyvät. Siksi olemme edelleen kiinnostuneita luomaan yhteyksiä myös muihin yhteistyökumppaneihin. Olemme juuri alkaneet ymmärtää, miten SSAB SmartSteel voi vaikuttaa kaikkiin arvoketjussa ja sitä kautta yhteiskuntaan, jossa elämme, Eva Petursson tiivistää.  

Lisätietoja: Viktoria Karsberg, Head of Corporate Communications, [email protected], puh: +46 8 72 233 5288