”Kiruna Wagon on onnistunut päivittämään hyvän idean, ja luonut siitä erikoislujien terästen avulla täysin uuden, ensiluokkaisen malmivaunuratkaisun”, kertoo Swedish Steel Prize -tuomariston puheenjohtaja ja SSAB:n strategisesta tuotekehityksestä vastaava johtaja Eva Petursson.

Kiruna Wagonin Helix Dumper on mineraalien pitkiin rautatiekuljetuksiin ja tehokkaaseen kuormanpurkuun tarkoitettu malmivaunujärjestelmä. Pitkälle kehitettyjen erikoislujien rakenne- ja kulutusterästen ansiosta yhtiö on pystynyt suunnittelemaan kevyitä vaunuja, joissa on kiinteä Helix-terminaali liikkeessä tapahtuvaa, pyörivää kuormanpurkua varten. Nerokkaan ratkaisun purkunopeus on 25 000 tonnia tunnissa eli kaksinkertainen muihin järjestelmiin verrattuna.

Malmivaunuratkaisun lopullisessa mallissa on käytetty sekä Strenx-rakenneterästä että Hardox-kulutusterästä.

Muihin järjestelmiin verrattuna Helix-purkujärjestelmä maksaa seitsemäsosan pyörivän vaunun hinnasta. Lisäksi Helix käyttää osaa malmin potentiaalienergiasta vaunun eteenpäintyöntämiseen purkamisen yhteydessä. Näin ollen lisäenergiaa ei tarvita, pölyä muodostuu huomattavasti vähemmän ja melua ei synny lähes lainkaan.

Swedish Steel Prize jaettiin nyt 18. kerran, ja voittaja saa kuvanveistäjä Jörg Jeschken tekemän pienoisveistoksen sekä 100 000 Ruotsin kruunun käteispalkinnon.

Kilpailun kolme muuta finalistia olivat tänä vuonna eteläafrikkalainen Fermel, italialainen JMG Cranes ja yhdysvaltalainen Wabash National.

Lisätietoja Swedish Steel Prize -palkinnosta löytyy osoitteesta www.steelprize.com.

Lisätietoja:
Eva Petursson, tuomariston puheenjohtaja, Swedish Steel Prize, +46 243 712 04