Swedish Steel Prize 2017 logo

”Haluan tuomariston puolesta kiittää kaikkia hakijoita. Ryhdymme nyt käymään hakemuksia läpi ja odotamme löytävämme innovatiivisia ratkaisuja, jotka todella haastavat teräksenkäytön rajoja. Olen vakuuttunut, että neljän finalistin joukostamme tulee erinomainen”, Swedish Steel Prize -tuomariston puheenjohtaja sekä SSAB:n tutkimus- ja kehitysjohtaja Eva Petursson sanoo.

Swedish Steel Prize 2017 -finalistit julkistetaan maaliskuussa ja voittaja 11. toukokuuta itse tapahtumassa Waterfront Congress Centressä Tukholmassa. Voittaja saa kuvanveistäjä Jörg Jeschken tekemän patsaan ja 100 000 Ruotsin kruunun rahapalkinnon, jonka SSAB kannustaa lahjoittamaan voittajan valitsemaan hyväntekeväisyyskohteeseen.

Tämä vuosi oli historiallinen myös toisessa mielessä: tuomaristo sai kaikkien aikojen tuhannennen hakemuksen. Tämä tarkoittaa, että perustamisestaan eli vuodesta 1999 alkaen Swedish Steel Prize on kiinnostanut yli tuhatta teräsasiantuntijaa, jotka ovat halunneet arvion sovelluksilleen. Tuhannes hakemus tuli Taurus Mining Solutions -yhtiöltä Australiasta.

Lisätietoa Swedish Steel Prize -palkinnosta, esimerkiksi sen kriteereistä ja aiemmista finalisteista, löydät osoitteesta www.steelprize.com.