Keskuksen toiminnan ainutlaatuisuus piilee nopeassa pääsyssä laajaan valikoimaan testimateriaaleja. Toimitukset ovat erittäin nopeita - yleensä vain 1-3 viikkoa, mikä helpottaa asiakkaiden mahdollisuuksia testata ja kokeilla uusia tuotantomenetelmiä, mikä puolestaan nopeuttaa asiakkaiden omien tuotteiden pääsyä markkinoille.

"Esimerkiksi autoteollisuusasiakkaillamme on jatkuva tarve kehittää kevyempiä ja ohuempia ratkaisuja löytää vahvistuksia vaimentamaan iskuenergiaa, mikä lisää ajoneuvojen turvallisuutta. Heidän omat aikataulunsa ovat tiukat, joten he todella arvostavat sitä, ettei materiaaleja tarvitse odottaa kuukausia", kertoo Søren Madsen Automotive Global Key Account Manager.

TMS huolehti alun perin vain autoteollisuusasiakkaista, mutta nyt palvelu on tarjolla lähes kaikille SSAB:n liiketoimintasegmenteille. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että myös rakennusprojektien asiakkaat voivat kokeilla erilaisia kehittyneitä lujia ja erittäin lujia teräksiä (AHSS ja UHSS) prosesseissaan. Sama koskee raskaskoneteollisuuden komponentteja.

TMS:n toiminta mahdollistaa sen, ettei asiakkaiden tarvitse tilata täysikokoista kelaa ja odottaa toimitusta tehtailta, kuten on laita tilattaessa monilta muilta terästoimittajilta. Joten kysymys on sekä toimitusajoista että pienempien erien saatavuudesta.

"TMS on erittäin tärkeä SSAB:lle, koska se mahdollistaa asiakkaillemme terästen testaamisen ennen niiden todellista tuotantoprosessia. Sisäiset tilaukset varastosta käsitellään ja lähetetään 2-3 päivän kuluessa. Tuotantolinjalla valmistettavat tilaukset kestävät vievät 1-2 viikkoa", sanoo Madsen. TMS on toiminut vuodesta 2004 ja sijainnut Göteborgissa vuodesta 2010.

Mitä on varastossa?

TMS:n teräslaatuihin lukeutuvat kylmävalssatut, kylmävalssatut galvanoidut, metalli-pinnoitetut ja kuumavalssatut peitatut teräkset. Levyt vaihtelevat A4-koosta (letter-koko) neljään metriin (13,1 jalkaa). Nauhaleikattuja materiaaleja on 9 mm leveydestä ylöspäin ja kelat vaihtelevat tonnista täyteen kokoon. Koska lähes kaikki materiaalit tuotetaan keloista, asiakas voi valita haluamansa muodon.

Katso video: https://www.youtube.com/watch?v=t8TKMhDXdsA