SSAB:n käynnistämät henkilöstövähennyksiä koskevat neuvottelut Oxelösundin tehtaan työntekijöiden osalta koskivat enintään 150 henkilöä. Neuvottelut Oxelösundissa ovat nyt päättyneet. Ne olivat viimeiset helmikuussa aloitetuista neuvotteluista, joten nyt kaikki neuvottelut on saatu päätökseen. 

Neuvottelujen seurauksena Oxelösundin vakituisten työntekijöiden määrä vähenee 98:lla. Vähennykset toteutetaan osin irtisanomisina ja osin eläkkeelle jääntien ja muun luonnollisen poistuman kautta. Tämän lisäksi tehtaalla vähennetään määräaikaisia työntekijöitä 85:llä. 

Aiemmin on ilmoitettu, että toimihenkilöiden määrä vähenee Suomessa noin 50:llä ja Ruotsissa noin 260:llä henkilöllä.

Henkilöstövähennykset ovat osa konsernin aiemmin ilmoitettua kustannussäästöohjelmaa, mutta sisältävät myös lisätehostamistoimia. Rautaruukin kanssa vuonna 2014 tapahtuneen yhdistymisen jälkeen SSAB on keskittynyt tehostamaan toimintojaan ja työtapojaan sekä löytämään kahden yhtiön välisiä synergiaetuja.

Lisätietoja:


Viktoria Karsberg, Konserniviestinnän päällikkö
[email protected], +46 8 454 57 34

Andreas Koch, IR-johtaja
[email protected], +46 8 454 57 29

Sari Heikkinen, Viestintäpäällikkö, Oxelösund
[email protected], +46 15 525 4410