Hannu Koukkari SSAB Toijala Works

Tämäntyyppinen automatisoitu sellun jakelukeskus on ensimmäinen laatuaan maailmassa. Biotuotetehtaan käynnistyessä vuoden 2017 kolmannella neljänneksellä koko 1,3 miljoonan tonnin vuosittainen selluntuotanto ajetaan jakelukeskukseen. Jakelukeskus toimii kiinteänä osana koko logistista ketjua: se puskuroi, lajittelee ja jakelee tuotteen eri kuljetuksiin sekä ohjaa kaiken lähetystoiminnan tehtaalta eteenpäin asiakkaille. Keskuksessa SSAB:n hyllyt toimivat samalla 100 metriä pitkän, 25 metriä leveän ja 30 metriä korkean rakennuksen runkona. Yksi sellupaali painaa noin 3 tonnia.

Pesmel will assemble the shelving made of SSAB Toijala's cold-formed section components for Metsä Groups automated storage facility

Asiakkaalle toimitettavissa avoprofiilikomponenteissa on käytetty pääosin SSAB:n sinkittyä teräsnauhaa, joka on rei’itetty, rullamuovattu ja katkaistu määrämittaan SSAB:n Toijalan tehtaalla. Suunnitteluvaiheessa asiakkaan kanssa tehtiin tiivistä yhteistyötä hyödyntäen myös SSAB:n teknistä asiakaspalvelua. Projektiin toimitetaan Toijalasta noin 1300 tonnia avoprofiilikomponentteja. Erilaisia profiilipoikkileikkauksia on kaikkiaan seitsemän. Profiilien pituudet vaihtelevat 400 millimetristä 10 metriin.

”Logistisesti toimitus Toijalasta tapahtuu joustavasti ja kustannustehokkaasti, koska asennustyömaamme Suomessa on melko lähellä. Komponenttitoimitukset voidaan jaksottaa alkamaan viikolta 25 jatkuen viikolle 40,” toteaa tuotantojohtaja Harri Peltomaa Pesmel Oy:stä.

”Toijalan tehtaan avoprofiilit soveltuvat erinomaisesti automatisoidun varaston rakenteissa käytettäviksi. Joustavat ja monipuoliset tuotantolinjamme mahdollistavat avoprofiilien mittatarkan rei’ityksen, joka nopeuttaa asennustyötä loppukohteessa,” sanoo SSAB:n Toijalan tehdaspäällikkö Hannu Koukkari.

Lisätietoja: Hannu Koukkari, tehdaspäällikkö, SSAB Toijala, puh. 020 592 8223