Palkinnon saajaehdokkaaksi nimetty asuin- ja toimistorakennus on nimeltään ”Tin House”, ja sen on suunnitellut palkittu arkkitehti Henning Stummel. Rakennuksen julkisivu on tehty kokonaisuudessaan SSAB:n GreenCoat PLX BT -tuotteesta. SSAB on tunnettu maailmanlaajuisesti korkealaatuisten terästen valmistajana.

SSAB GreenCoat-talo

Tin House on yksi 20 muusta rakennuksesta, jotka on nimetty RIBA National Award -palkinnon saajaehdokkaaksi. Rakennus on mukana Channel 4:n TV-ohjelmassa Grand Designs: House of the Year, joka on kuuluisa isobritannialainen ainutlaatuisesti rakennettuja taloja esittelevä TV-ohjelma. Voittajat julkistetaan myöhemmin syksyllä 2016.

Tin House sisältää kuusi toisiinsa yhteydessä olevaa pyramidimäistä elementtiä, joiden julkisivumateriaalina on käytetty ainoastaan SSAB:n GreenCoat PLX BT -tuotetta. GreenCoat PLX BT -tuotetta käytetään tavallisesti teräskatoissa, mutta nyt sitä käytettiin katon lisäksi myös julkisivussa ja muissa ulkoyksityiskohdissa.

”Päätös GreenCoat PLX BT -tuotteen käytöstä tehtiin johtuen sen ainutlaatuisesta ulkonäöstä ja erinomaisista ympäristöominaisuuksista. GreenCoat PLX BT:n asentamisesta vastanneet peltisepät olivat erittäin tyytyväisiä asennuksen helppouteen ja tuotteen ulkonäköön”, selvittää Newell Roofing-yhtiön myyntipäällikkö Sean McHugh. Newell Roofing on SSAB:n GreenCoat PLX BT -tuotteiden jälleenmyyjä Iso-Britanniassa.

SSAB GreenCoat-talo


GreenCoat PLX BT on tunnettu peltiseppien keskuudessa helposta muovattavuudesta ja erinomaisesta pitkäaikaiskestävyydestä. Lisäksi se hyödyntää Biopohjaista Teknologiaa (BT), jossa huomattava osa perinteisestä fossiilisesta sisällöstä korvataan biopohjaisella vaihtoehdolla. Tämä SSAB:n ainutlaatuinen, patentoitu ratkaisu pienentää ekologista jalanjälkeä merkittävästi.
Laadukkaat pohjoismaiset maalipinnoitetut GreenCoat-tuotteet kestävät korroosiota, UV-säteilyä ja naarmuja erittäin hyvin. Rakennusammattilaiset voivat hyödyntää vaihtoehtoisia ratkaisuja huomattavasti kevyempää materiaalia, jonka lämpölaajeneminen on vähäistä.

Tin House on jo myös nimetty yhdeksi Lontoon alueen RIBA Regional Award -palkinnon voittajista. RIBA-palkinnot ovat edustaneet Iso-Britannian ja maailman parasta arkkitehtuuria viimeisten 50 vuoden ajan.

SSAB GreenCoat-talo
Valokuvat:
1) Palkittu arkkitehti Henning Stummel suunnitteli "Tin Housen".
2+3) RIBA-finalisti "Tin House" Lontoossa – katto ja julkisivu on valmistettu GreenCoat PLX BT -tuotteesta, jonka pinnoitteessa on hyödynnetty biopohjaista teknologiaa (BT).

Lisätietoja:
Anke Meyer, Corporate Marketing, SSAB, Puhelin: +49 1724244309, [email protected]