Suomessa neuvottelut koskivat etenkin toimihenkilöitä Raahessa, Hämeenlinnassa ja Helsingissä. Neuvottelujen tuloksena Suomessa vähenee yhteensä 47 työtehtävää, kun neuvottelujen alkaessa vähennystarpeeksi arvioitiin 50. Vähennykset toteutetaan osin irtisanomisina ja osin eläkkeelle jääntien ja muun luonnollisen poistuman kautta.

Henkilöstövähennykset ovat osa aiemmin ilmoitettua kustannussäästöohjelmaa, mutta sisältävät myös lisätehostamistoimia. Rautaruukin kanssa vuonna 2014 tapahtuneen yhdistymisen jälkeen SSAB on keskittynyt tehostamaan toimintojaan ja työtapojaan sekä löytämään kahden yhtiön välisiä synergiaetuja. Aiemmin SSAB:n henkilöstömäärä on vuoden 2015 loppuun mennessä vähentynyt noin 1 300:lla Rautaruukin hankinnan jälkeen.

Ruotsissa käynnissä olevat neuvottelut koskevat etenkin Oxelösundin ja Borlängen tehtaita, sekä jossain määrin myös Luulajan tehdasta ja konsernitoimintoja Tukholmassa. Neuvottelut saatetaan päätökseen huhtikuun aikana. Ruotsissa vähennystarpeeksi on arvioitu enintään 415 henkilöä.

Lisätietoja:
Olavi Huhtala, SSAB Europe -divisioonan johtaja, puh. 020 592 9157
Taina Kyllönen, konsernin viestintäjohtaja, puh. 020 592 9040