SSAB ilmoitti helmikuussa aloittavansa neuvottelut työpaikkojen vähentämiseksi pohjoismaisissa toiminnoissaan.

Ruotsin osalta neuvottelut koskivat Oxelösundia, Borlängeä, Luulajaa ja konsernitoimintoja. Neuvottelujen tuloksena Ruotsin toimihenkilöiden määrä vähenee kaikkiaan 262:lla, joista 64 SSAB Special Steels -divisioonassa, 161 SSAB Europe -divisioonassa ja 37 konsernitoiminnoissa. Tuotantopaikoittain vaikutukset ovat 169 Borlängessä, 72 Oxelösundissa ja 20 Luulajassa. Neuvottelujen käynnistyessä vähennystarpeeksi arvioitiin 265 toimihenkilötehtävää Ruotsissa. Vähennykset toteutetaan osin irtisanomisina ja osin eläkkeelle jääntien ja muun luonnollisen poistuman kautta. Vähennysten piiriin kuuluvat toimihenkilöt saavat tietoa lähiesimiehiltään viikkojen 17 ja 18 kuluessa.

Henkilöstövähennykset ovat osa aiemmin ilmoitettua kustannussäästöohjelmaa, mutta sisältävät myös lisätehostamistoimia. Rautaruukin kanssa vuonna 2014 tapahtuneen yhdistymisen jälkeen SSAB on keskittynyt tehostamaan toimintojaan ja työtapojaan sekä löytämään kahden yhtiön välisiä synergiaetuja. Aiemmin SSAB:n henkilöstömäärä on vähentynyt noin 1 300:lla Rautaruukin hankinnan jälkeen.

Neuvottelut Oxelösundin työntekijöiden kanssa ovat käynnissä ja ne saatetaan päätökseen ja asiasta tiedotetaan toukokuussa. Aiemmin on kerrottu, että Suomessa vähenee noin 50 toimihenkilötason työtehtävää.

Lisätietoja:
Viktoria Karsberg, Ulkoisen viestinnän johtaja, +46-722 33 52 88