RDc casing SSABSSAB:n sisäpurseettomat RDc -suojaputket soveltuvat erinomaisesti poraurakoitsijoiden käyttöön. Käyttökohteita ovat vesi- ja lämpökaivonporaus, ankkurointiporaus ja alitusporaus. Tuote soveltuu sekä omakotitaloihin että suuriin teollisuusrakentamisen kohteisiin.

Etua erityisesti pitkillä maaosuuksilla

Uusi jatkostekniikka nopeuttaa työskentelyä merkittävästi ja työn tuottavuus kasvaa. Loppuasiakas hyötyy ajallisesta säästöstä. Myös työmaan ympäristössä asuville ja työskenteleville aiheutuu vähemmän haittaa, kun asennus valmistuu nopeammin.

Valmiimmat elementit yksinkertaistavat työskentelyä. Käyttämällä kierteytettyä RDc –jatkosta, voidaan helpommin taata jatkosten ja materiaalin tasalaatuisuus. Kierrejatkosten käyttö pienentää kitkaa ja hyötynä on myös letkan suoruus.

Työskentelyolosuhteet työmaalla ovat turvallisemmat, kun ei tarvita hitsaukseen käytettäviä laitteita, kaapeleita ym. Kun jatkoksia ei tarvitse hitsata työmaaolosuhteissa, eliminoidaan myös hitsauksesta mahdollisesti aiheutuvat virheet.

SSAB kehitti tuotteen asiakastarpeiden pohjalta

RDc -suojaputket valmistetaan Suomessa SSAB:n omasta korkealaatuisesta teräksestä. Suojaputkissa käytettävä teräslaji soveltuu erinomaisesti pohjoismaisiin olosuhteisiin.

”SSAB voi nyt tarjota asiakkailta tulleiden toiveiden pohjalta kehitetyn vaihtoehdon hitsatuille jatkoksille. Kun käytetään RDc -suojaputkia, hitsausta ei tarvita lainkaan, vaan liittäminen tapahtuu kierrejatkoksella,” kertoo teräspaalujen ja RDc –suojaputkien myyntipäällikkö Oskari Sivula SSAB:ltä.

RDc -suojaputket toimitetaan kolmen metrin elementteinä, joissa molemmat päät on kierteytetty. Ne on valmistettu pituussaumahitsatusta SSAB Domex Tube Double Grade (S355J2H/S420MH) teräslaadusta.

  Steel grade  Length  Tensile strength of splice  Bending strength of splice 
 RDc 140/5  S355J2H  3 m  260 kN  13.9 kNm
 S420MH  3 m  307 kN  16.4 kNm
 RDc 170/5  S355J2H  3 m  300 kN  20.0 kNm
 S420MH  3 m  370 kN  24.0 kNm
                       

Asiakkaiden kokemukset uudesta SSAB:n RDc- suojaputkesta hyviä

Monet asiakkaat ovat jo käyttäneet SSAB:n RDc – suojaputkia ja kokemukset ovat positiivisia.

Maalämpöjärjestelmien toimittaja Tom Allen Oy on Suomen Kaivonporausurakoitsijat ry:n perustajajäsen ja aktiivisesti mukana lämpökaivoteknologian kehittämisessä.
”Olemme vaikuttuneita tuotteen nopeasta asennettavuudesta ja luotettavuudesta ja siirtyneet siksi kokonaan käyttämään RDc –suojaputkia,” kertoo Jonas Johansson Tom Allen Oy:stä.
Pohjois-Suomen alueella toimiva KMH-Yhtiöt Oy suorittaa maalämpöjärjestelmille tarvittavien lämpö- sekä vesikaivojen porauksia.

”Käytämme RDc-suojaputkea, koska se säästää aikaa,” sanoo Mika Huttunen KMH-Yhtiöt Oy:stä.

Talman Energiaporaus Oy tekee maalämpö- ja porakaivoja pääkaupunkiseudulla ja Etelä-Suomessa.

”RDc –suojaputkien poraaminen on erittäin nopeata. Niiden kierteytetyt jatkokset nopeuttavat työtä, sen kun vain pyörittää paikoilleen ja antaa mennä,” Esko ”Tumppi” Tuomala Talman Energiaporaus Oy:stä toteaa.

SSAB:n infrastruktuurituotteiden laaja valikoima koostuu rakennusten perustuksiin ja satamarakenteisiin soveltuvista teräsputkipaaluista ja tukiseinistä. SSAB:n valikoimassa on myös runkovesijohdot ja suojakaidejärjestelmät. SSAB on maailmanlaajuisesti toimiva pohjoismainen ja yhdysvaltalainen teräsyhtiö. Yhtiön lisäarvoa tarjoavat tuotteet ja palvelut on kehitetty tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Tavoitteena on vahvempi, kevyempi ja kestävämpi maailma.