– Voin ylpeänä todeta, että raakarautatuotantomme on nyt maailman huippua, sanoo SSAB Europe -divisioonan johtaja Olavi Huhtala. Aiemminkin masuunimme olivat maailman tehokkaimpia hiilidioksidipäästöjen suhteen. Tämän kesän korjaukset ja asennukset Luulajassa ja Raahessa parantavat sekä kustannustehokkuutta että ympäristövaikutuksia. Investointien ansiosta tuotantolaitoksemme voivat jatkaa korkealaatuisen teräksen tuotantoa vuosia eteenpäin. Se tarkoittaa, että voimme kehittää maailman johtavia terässovelluksia yhdessä asiakkaidemme kanssa.

Viidentoista vuoden jatkuvan käytön jälkeen Luulajan masuuni on peruskorjattu täydellisesti ja sillä voidaan nyt jatkaa tuotantoa seuraavat 15-20 vuotta. Hiilitiilten ja jäähdytyslaattojen uusimisen lisäksi uudistettiin myös valuhallin pölynpoisto, mikä puolittaa pölypäästöt, vähentää melua ja parantaa työympäristöä. Luulajan terästehtaalle asennettiin uudet konvertterit (uunit) ja koksaamolla otettiin käyttöön uusi sammutustorni, joka vähentää ympäristöön vapautuvia pölypäästöjä.

Raahessa masuunien hiili-injektiolaitteistolla on korvattu aiempi öljyinjektiolaitteisto, mikä parantaa terästuotannon kustannustehokkuutta ja vähentää raaka-ainekustannuksia. Myös Raahen konvertterit uusitaan ja työn on määrä valmistua ensi vuonna.

Yli 600 henkilöä eri puolilta Eurooppaa on yhdessä SSAB:n työntekijöiden kanssa ollut mukana huolto- ja investointitöissä Luulajassa. SSAB:n masuunit Raahessa ja Oxelösunissa toimittivat materiaalia yhtiön valssaamoille Luulajan peruskorjauksen ajan. Nyt kun Luulajan masuuni on jälleen käytössä, pienempi Oxelösundin kahdesta masuunista on pysäytetty.

SSAB:lla on viisi masuunia Pohjoismaissa. Niiden yhteenlaskettu kapasiteetti on noin 6,4 miljoonaa tonnia: yksi Luulajassa, kaksi Raahessa ja kaksi Oxelösundissa.

Lisätietoja:

Media Suomessa:
Atte Kaksonen, atte.kaksonen @ ssab.com, puh. +358 50 3143 634
Sijoittajasuhteet:
Andreas Koch, IR-johtaja, andreas.koch @ ssab.com, puh. +46 8 454 57 29