Uusi sopimus merkitsee yli 50 prosentin vähennystä CO2- päästöissä kuljetettua rahtitonnia kohden nykyisin käytössä oleviin laivoihin verrattuna. Ympäristöhyötyjen lisäksi uuden teknologian tuomat kustannussäästöt mahdollistavat myös paremman kannattavuuden.

“Olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme jatkaa pitkäaikaista merikuljetusyhteistyötä SSAB:n kanssa. Yhdessä teemme kuljetuksista vastuullisempia ja ympäristöystävällisempiä ”, sanoo Aspo-konsernin toimitusjohtaja Aki Ojanen.  

SSAB tarvitsee volyymien joustavuutta keskeisten raaka-aineidensa osalta johtuen masuunien toimintaan liittyvistä kulutusvaihteluista. SSAB:n visio vahvemmasta, kevyemmästä ja kestävämmästä maailmasta kannustaa etsimään ratkaisuja, jotka vähentävät ympäristövaikutuksia, ja tässä merikuljetukset ovat keskeisessä roolissa. Tällä hetkellä raaka-aineita kuljetetaan aluksilla, joiden polttoaineena käytetään vähärikkistä meripolttoainetta.

“Uusi sopimus on selkeä osoitus SSAB:n kestävän kehityksen strategiasta käytännön tasolla. Sopimus ESL Shippingin kanssa takaa koksihiilen, rautamalmin ja injektiohiilen toimitukset SSAB:n koksaamoille ja masuuneille Raahessa, Luulajassa ja Oxelösundissa”, sanoo SSAB:n hankinnoista vastaava johtaja Per Bondemark.

Tähän sopimukseen liittyvät kustannussäästöt kuuluvat SSAB:n synergiaohjelmaan, joka julkistettiin 2014 suomalaisen Rautaruukin kanssa kerrotun yhdistymisen myötä. ESL Shippingin hankkii sopimuksen myötä kaksi uutta energiatehokasta polttoaineenaan nesteytettyä maakaasua (LNG) käyttävää alusta. Molemmat uudet alukset toimitetaan vuonna 2018.

Lisätietoja:
Marie Elfstrand, Director Media Relations and PR, [email protected], tel +46 8 454 57 34