“Tulevien 12 kuukauden aikana lanseeraamme kaksi uutta kuumavalssattua erittäin lujaa teräslaatua, jotka on räätälöity korirakenteissa käytettäviksi”, sanoo autoteollisuustuotteiden tuotevalikoiman hallinnasta vastaava johtaja José Puente Cabrero.

“Teräksiä on saatavana yli 800 MPa:n ja 1000 MPa:n murtolujuuksissa, joten ne tarjoavat ainutlaatuisen yhdistelmän ominaisuuksia reiän laajennettavuuden ja reunan muovattavuuden maksimoimiseksi.”

SSAB on pitkälle kehitettyjen erikoislujien terästen valmistaja kuljetus- ja autoteollisuudelle. Autamme suunnittelijoita ja valmistajia vastaamaan teollisuuden ja asiakkaiden asettamiin uusiin vaatimuksiin painon ja CO₂-päästöjen suhteen, kasvattamaan kustannustehokkuutta ja parantamaan turvallisuutta törmäyksissä. SSAB:n tutkimus- ja kehitysosasto on luonut tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden, tutkimuslaitosten ja yliopistojen kanssa joukon uusia tuotteita.

SSAB esittelee myös uusia kylmävalssattuja martensiittisia teräksiä, joiden tasomaisuutta on parannettu. Uusimmat martensiittiset kylmävalssatut Docol-teräkset sovelluksiin, joiden murtolujuus on yli 1,700 MPa, ovat suunnitteilla uusiin automalleihin.

Tähän mennessä korkeampi murtolujuus on heikentänyt pitkälle kehitetystä erikoislujasta teräksestä valmistettujen tuotteiden sitkeyttä.

“Nyt aiomme esitellä uusia muottiinkarkaistuja teräksiä. Ne on optimoitu niin, että niillä on jopa 2 000 MPa:n murtolujuus mutta silti hyvä sitkeys”, José Puente Cabrero kertoo.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Vieraile messuosastoillamme:
Stora Leverantörsdagen, Göteborg, Ruotsi, 14-15.10.2015
Euro Car Body, Bad Nauheim, Saksa, 20-22.10.2015
Blechexpo, Stuttgart, Saksa, 3-5.11.2015
Lehdistökontakti: Marita Hane, Brand Manager, puh. +46 72 585 2847.

Kuvia SSAB:n mediapankista

     

SSAB on maailmanlaajuisesti toimiva pohjoismainen ja yhdysvaltalainen teräsyhtiö. Yhtiön lisäarvoa tarjoavat tuotteet ja palvelut on kehitetty tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Tavoitteena on vahvempi, kevyempi ja kestävämpi maailma. SSAB:llä on työntekijöitä yli 50 maassa ja tuotantolaitoksia Ruotsissa, Suomessa ja Yhdysvalloissa. Yhtiö on noteerattu Nasdaq Tukholmassa ja toissijaisesti Nasdaq Helsingissä. www.ssab.com.