SSAB perusti Swedish Steel Prize -kilpailun vuonna 1999 huomioidakseen ja palkitakseen luovia, innovatiivisia tuotteita ja ratkaisuja, jotka hyödyntävät erikoislujia teräksiä. SSAB:lle se on keino innostaa ja levittää tietämystä erikoislujista teräksistä ja niiden käyttömahdollisuuksista vahvemman, kevyemmän ja kestävämmän maailman kehittämiseksi.

Tänä vuonna kaikkiaan 77 yritystä on lähettänyt hakemuksensa tähän kilpailuun. Sekä hakemusten kasvanut määrä, laaja-alaisuus että laatu kertovat palkinnon merkityksestä toimialalla ja asiakkaiden keskuudessa.

Jan Kuoppa, joka on vastuussa mm. nimeämisprosessista ja jurytyöskentelystä, on erittäin tyytyväinen tämän vuoden hakemusten määrään ja tasoon.

-        Tämän vuoden hakemukset kattavat lukuisia tuotesegmenttejä raskaasta kuljetuskalustosta ja ajoneuvoteollisuudesta maatalouteen ja materiaalinkäsittelyyn. On tietysti positiivista, että niin moni haluaa osallistua kilpailuun.

Myös maantieteellinen edustavuus on suuri, sillä mukana on hakemuksia 28 eri maasta. Eniten hakemuksia tuli Euroopasta (32), sen jälkeen Amerikoista (22), Aasian, Australian ja Tyynenmeren alueelta (20) ja Afrikasta (3).

Nimeämis- ja jurytyöskentely on käynnistynyt. Lokakuun alussa julkaistaan neljä Swedish Steel Prize 2015 -kandidaattia. Voittaja julkistetaan palkintojenjakotilaisuudessa Tukholmassa 19. marraskuuta 2015.

Lue lisää Swedish Steel Prize-kilpailusta > steelprize.com

Lisätietoja
Atte Kaksonen, mediasuhteet Suomessa, puh. +358 50 3143 634
Susanne Nordhqwist, Head of Events and Content, puh. +46 155 254 381

Kuvia SSAB:n mediapankista