Vaihtamalla teräs Hardox 400 -laadusta Hardox 450 -laatuun tuotteen käyttöikä pitenee tai rakenne kevenee, joissakin tapauksissa molempia. Hardox-teräksen konepajalle soveltuvien ominaisuuksien ansiosta teräslaadun vaihtaminen onnistuu yleensä vaivattomasti ja ongelmitta.

5 hyvää syytä vaihtaa parempaan

1. Pidempi kulutusikä, pidempi käyttöaika.

Vaihdon ansiosta saatava 50 Brinellin lisäkovuus pidentää tuotteen käyttöikää. Tapaustutkimusten mukaan on mahdollista saavuttaa jopa 50 % pidempi käyttöikä, joissakin käyttökohteissa jopa pidempikin.

2. Pienemmät käyttökustannukset

Näinä kustannustehokkuutta korostavina aikoina osaat arvostaa pidemmän käyttöiän ansiosta väheneviä laitehuolto- ja vaihtokustannuksia, mikä näkyy kokonaissäästöissä.

3. Kevyempi paino

Hardox-teräksen ansiosta voit käyttää laitteissa ja komponenteissa ohuempia teräslevyjä. Ohuemmat levyt pienentävät painoa, kasvattavat hyötykuormaa ja parantavat kannattavuutta. Jotkut asiakkaistamme ovat onnistuneet keventämään painoa jopa 15 % huomioituaan suunnittelussa lommahduksen, taipuman ja väsymislujuuden.

4. Parempi iskunkestävyys

Korottamalla lujuustasoa Hardox 400 -teräksestä Hardox 450 -teräkseen iskunkestävyys paranee alla kuvatulla tavalla. Tässä testauksessa 300 kg:n (661 lbs) paino pudotetaan 2,8 m:n (9,2 ft) korkeudesta testilevylle kooltaan 600 x 600 mm (23,6 x 23,6 in).

5. Samat työkalut ja koneet käytettävissä

Konepajalla Hardox 450 -teräkselle voidaan käyttää samoja työkaluja ja koneita kuin Hardox 400 -teräksellekin.

Hardox konepajoilla

Hardox 450 -terästä on yhtä helppo työstää kuin Hardox 400 -terästäkin. Sitä voidaan esimerkiksi hitsata perinteisillä, pehmeiden terästen ja erikoislujien terästen hitsaamiseen tarkoitetuilla kaarihitsausmenetelmillä. Lisäksi voidaan käyttää kaikkia leikkausmenetelmiä: poltto-, plasma-, laser- ja hiovaa vesisuihkuleikkausta. Kun vaihdat lujempaan teräkseen, voit ohentaa levypaksuutta vähintään 6 %, jos käytät Hardox 400 -teräksen taivutusvoimaa.

Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä Tekniseen tukeen.