SSAB on tänään ilmoittanut Ruotsin Virsbon tuotantoyksikköön liittyvistä suunnitelmistaan - mahdollisten muutosten myötä Virsbon kannattamaton virtausputkituotanto lakkautetaan, mutta kalliopulttien tuotanto jatkuu yksikössä. Tällä rakennemuutoksella SSAB optimoi ja tehostaa Virsbon tuotantoa siirtääkseen painopisteen tuotteeseen, jonka tulevaisuuden liiketoimintapotentiaaliin uskotaan.

Neuvottelut ammattiliiton edustajien kanssa aloitetaan. Neuvottelut koskevat noin 65:tä Virsbon tuotantolaitoksen sadasta työntekijästä.

”On tietenkin erittäin valitettavaa joutua julkistamaan tällainen tieto”, toteaa SSAB Europe -divisioonan putkista ja profiileista vastaava johtaja Janne Pirttijoki. ”Olemme suorittaneet Virsbossa laajan analyysin ja suunnitelmissa on keskittyä jatkossa kalliopultteihin, joissa näemme selkeän liiketoimintapotentiaalin. Tarjoamme tukea niille työntekijöille, joita tämä muutos koskee.”

Toimenpide on osa aiemmin ilmoitettua tehokkuus- ja synergiaohjelmaa, joka on seurausta SSAB:n ja Rautaruukin viimevuotisesta yhdistymisestä. Ohjelmaan sisältyvät muun muassa yhteensä 1,4 miljardin Ruotsin kruunun (noin 150 miljoonan euron) kustannussynergiat.

Mediakontaktit:
Atte Kaksonen, SSAB, talousviestintä ja mediasuhteet Suomessa,
atte.kaksonen @ ssab.com, puh +358 20 5938 596