”Nyt voimme tarjota asiakkaille kattavamman tuotevalikoiman”, kertoo SSAB:n tuotepäällikkö Jenny Brandberg Hurtig. ”Paksuja kvarttolevyjä saa nyt aiempaan verrattuna painoltaan lähes kaksinkertaisina, mikä merkitsee selkeitä säästöjä erityisesti teräspalvelukeskuksissa, sillä levyt voidaan nyt käyttää tehokkaammin. Prosessissa syntyy myös vähemmän hukkamateriaalia. Pystymme lisäksi palvelemaan useampia asiakkaita tarjoamalla painavampia ja pidempiä levyjä, joita voidaan käyttää useammissa sovelluksissa.”

Teräspalvelukeskukset voivat parantaa tuottoaan jopa 6–7 % käyttämällä SSAB:n uusia, paksuja ja painavia kvarttolevyjä. Sovelluksissa, kuten hammaskiskoissa, suurempien levyjen käyttö voi myös vähentää hitsauksen tarvetta. Tämä parantaa turvallisuutta ja lisää tehokkuutta.

Paksuja kvarttolevyjä on jopa 18 tonnin painoisina verrattuna aikaisempaan 11 tonnin maksimipainoon. Enimmäispaksuus on tällä hetkellä 160 mm, mutta tutkimus- ja kehitystyötä tehdään jatkuvasti, jotta voidaan tarjota vielä tätäkin paksumpia levyjä. Enimmäisleveys, -pituus ja -paksuudet on määritelty jokaiselle teräslaadulle mittaohjelmissa. Vaikka kvarttolevyt ovat paksuja, ovat ne ominaisuuksiltaan korkealaatuisia ja tasalaatuisia läpi paksuuden.

Kaikkia SSAB:n valmistamia teräslaatuja – niin erikoislujaa rakenneterästä, kulutusta kestävää terästä kuin standardi teräksiäkin – on saatavana edellä mainituissa suuremmissa mitoissa. Kvarttolevyä on saatavilla uusilla mitoilla tavallisiin tehdastilauksiin jo nyt.

Lisätietoja:

Kari Väliaho, Myyntijohtaja, +358 40 354 3232

Leena Vanhanen, PR-johtaja, +358 40 5497842