GreenCoat on SSAB:n uusi innovatiivinen brändi, joka on tarkoitettu rakennusteollisuuden tuotteisiin sekä muihin ohutlevyistä valmistettuihin käyttökohteisiin. GreenCoat-maalipinnoite on kehitetty osittain kasviöljystä perinteisten fossiilisten maalien sijaan, mikä pienentää tuotteiden ympäristöjalanjälkeä merkittävästi. GreenCoat-pinnoitteet ovat erittäin kestäviä korroosiota, UV-säteilyä ja naarmuja vastaan, ja lisäksi ne ovat helposti muovattavia.

GreenCoat tarjoaa perinteisiin materiaaleihin verrattuna monia etuja:

”Luotamme pinnoitteidemme laatuun. Olemme testanneet yli 40 vuoden ajan yli 10 000 paneelia Ruotsin länsirannikolla ja Floridassa Yhdysvalloissa. Paneelit ovat kestäneet äärimmäisen ankaria ilmasto- ja sääolosuhteita ympäri vuoden, esimerkiksi lunta, jäätä, sadetta, aurinkoa ja myrskyjä”, kertoo SSAB:n maalipinnoitettujen tuotteiden johtaja Pär Åkerbäck.

”Esimerkiksi GreenCoat pinnoitettua teräsohutlevyä voidaan työstää -10 °C lämpötiloissa. Tämän takia kattorakentajat voivat työskennellä ympäri vuoden. Näin teollisuusyritykset, katonrakentajat, peltisepät, asennusyritykset ja arkkitehdit saavuttavat kustannussäästöjä ja kilpailuetuja”, Pär Åkerbäck lisää.

GreenCoat- pinnoitetut terästuotteet tarjoavat rakennusalalle merkittävästi kevyemmän materiaalivaihtoehdon kilpaileviin tuotteisiin nähden. Lisäksi ne ovat sataprosenttisesti kierrätettäviä ja niitä on helppo muovata, leikata, rei’ittää ja profiloida.

Kaikkiin GreenCoat-pinnoittettuihin teräksiin on saatavana laaja valikoima moderneja värisävyjä ja pintastruktuureja, jotka sopivat hyvin kattoihin, sadevesijärjestelmiin, julkisivuihin ja muihin loppukäyttökohteisiin.

GreenCoat-brändi sisältää useita maalipinnoitettuja värijärjestelmiä. Tunnetut tuotemerkit Pural, Purex ja Hiarc säilyvät edelleen pinnoitettujen tuotteiden valikoimassa.

SSAB:n ja Ruukin viimevuotisen yhdistymisen jälkeen molempien yhtiöiden parasta teknologiaa ja kokemusta on sovellettu niin, että SSAB:n erikoisterästen tuotevalikoimasta ja -portfoliosta on saatu kehitettyä rakennusalan kattavin. SSAB tarjoaa suunnitteluvaiheesta alkaen tuotekehitysyhteistyötä asiakkailleen.

GreenCoat-maalipinnoitettuja teräsohutlevyjä toimitetaan suoraan SSAB:n tehtailta ja varastoista. Näin taataan tehokkaat ja joustavat toimitukset kaikentyyppisille asiakkaille.

GreenCoat on ensimmäinen yhdistyneen SSAB:n tuote- ja palvelulanseerauksista.

Kuvat:
1)      
SSAB:n maalipinnoitettujen tuotteiden johtaja Pär Åkerbäck
2)      
GreenCoat voidaan työstää jopa -10 °C:ssa.

Lisätietoja::
Anke Meyer, Yritysmarkkinointi, SSAB, puhelinnumero: +49 1724244309, [email protected]
PR-johtaja Leena Vanhanen, puh. +358 40 549 78 42

SSAB on Pohjoismaissa ja Yhdysvalloissa toimiva maailmanlaajuinen teräsyhtiö. Yhtiön lisäarvoa tarjoavat tuotteet ja palvelut on kehitetty tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Tavoitteena on vahvempi, kevyempi ja kestävämpi maailma. SSAB:llä on työntekijöitä yli 50 maassa ja tuotantolaitoksia Ruotsissa, Suomessa ja Yhdysvalloissa. Yhtiö on noteerattu NASDAQ OMX Nordic Tukholmassa ja toissijaisesti NASDAQ OMX Helsingissä.