SSAB:n ja Rautaruukin yhdistyessä SSAB:n ohutlevytuotteita jalostanut tytäryhtiö Plannja AB yhdistettiin Ruukin rakentamisen liiketoimintojen kanssa uudeksi Ruukki Construction -divisioonaksi. Euroopan komissio edellytti kuitenkin Plannjan suomalaisen tytäryhtiön Plannja Oy:n myyntiä.

Plannja Oy:n liikevaihto vuonna 2013 oli noin 200 miljoonaa Ruotsin kruunua (22,6 miljoonaa euroa). Plannja Oy jatkaa liiketoimintaansa uudessa omistuksessa eikä kaupalla ole välitöntä vaikutusta yrityksen työntekijöiden työsuhteisiin.

Euroopan komissio antoi SSAB:lle 14.7.2014 hyväksyntänsä yhdistymiselle Rautaruukin kanssa. Hyväksynnän edellytyksenä oli, että SSAB sitoutuu myymään seuraavat silloiseen Nordic Steel Distribution -toimintaansa sekä Suomen rakennusliiketoimintaansa liittyvät omaisuuserät: yksi teräspalvelukeskus Ruotsissa (Halmstad) ja yksi Suomessa (Naantali), Tibnor Oy Suomessa (Tibnor AB:n kokonaan omistama tytäryhtiö), 50 prosentin omistukset Norsk Stål AS:ssä ja Norsk Stål Tynnplater AS:ssä Norjassa, sekä Plannja Oy Suomessa (Plannja AB:n kokonaan omistama tytäryhtiö).

Käynnissä olevat divestoinnit eivät vaikuta aiemmin ilmoitettuun SSAB:n ja Rautaruukin yhdistymisen synergiapotentiaaliin tai yhdistymisen taustalla olevaan teolliseen logiikkaan.

Lisätietoa:
Sijoittajasuhdejohtaja Andreas Koch, [email protected], +46 8 454 57 29
Atte Kaksonen, talousviestintä ja mediasuhteet Suomessa, +358 20 5938 596

SSAB julkistaa nämä tiedot Suomen arvopaperimarkkinalain ja Ruotsin arvopaperimarkkinalain vaatimusten mukaisesti. Tiedot on jätetty julkaistavaksi klo 09.00 (CET) 03.02.2015.