Palkinto myönnettiin yhtiön maailman suurimpaan maansiirtoajoneuvoon suunnittelemasta innovatiivisesta, uudesta akselijousituksesta ja pyörivistä laakereista. Uudessa rakenteessa hyödynnetään täysimääräisesti lujan teräksen ominaisuuksia.

 

”Belaz on venyttänyt rohkeasti mahdollisena pidetyn rajoja olemassa olevalla tekniikalla”, toteaa SSAB:n markkinakehityksestä vastaava johtaja Gregoire Parenty, joka toimi tuomariston puheenjohtajana.

Nykyinen trendi kaivos- ja louhostoiminnoissa ympäri maailmaa on, että mitä isompi, sitä parempi. Kysyntä on korkea, ja siksi tuotanto on optimoitava. Tuotannon optimoimiseksi globaali kaivosvälineiden valmistaja Belaz kehitti lujia teräksiä hyödyntämällä maailman suurimman maansiirtoajoneuvon, jolla on 20 prosenttia suurempi kuormauskapasiteetti ja jonka polttoaineen kulutuksesta aiheutuvat kustannukset kuormaa kohden on minimoitu.

”Belazin maansiirtoajoneuvon uusi rakenne todistaa, kuinka lujia teräksiä hyödyntämällä voidaan valmistaa vahvempia, kevyempiä ja kestävämpiä tuotteita”, kertoo Parenty.

Swedish Steel Prize jaettiin 16. kertaa kolmipäiväisessä tapahtumassa, jossa 800 osallistujaa eri puolilta maailmaa kokoontui kuulemaan uusimpia lujaan teräkseen liittyviä innovaatioita.

Muut tämän vuoden palkintoehdokkaat olivat chileläinen Santander Equipos, suomalainen Timo Penttimies ja brasilialainen Vale.

SSAB:n Swedish Steel Prize -palkinto on jaettu vuodesta 1999 lähtien. Tarkoituksena on inspiroida kehitystä ja levittää tietoa lujasta teräksestä ja sen käytöstä vahvempien, kevyempien ja kestävämpien tuotteiden valmistuksessa.

http://www.steelprize.com/

Lisätietoja:
Marie Elfstrand, johtaja, mediasuhteet ja PR, puh. +46 8 454 57 34
Leena Vanhanen, johtaja, PR, puh. +358
40 549 78 42

Kuvat: SSAB:n Mediapankki