”On erittäin innostavaa olla mukana kilpailun tuomaristossa ja nimitystyössä ja nähdä lujien terästen kehitystyön seuraavat askeleet. Niiden 16 vuoden aikana, jolloin Swedish Steel Prize on myönnetty, olemme voineet seurata lujien terästen käytön ajureiden muuttumista painon kevenemisestä ja turvallisuudesta ympäristöhyötyihin ja lisääntyneeseen kilpailukykyyn”, sanoo tuomariston puheenjohtaja, SSAB:n markkinakehityksestä vastaava johtaja Gregoire Parenty.

Neljä finalistia nimettiin ansioistaan lujista teräksistä valmistettujen rakenteiden suunnittelussa. Tuomariston valinnan kohteena tänä vuonna olivat innovatiiviset maa-, metsä- ja kuljetusteollisuuden ratkaisut. Neljä finalistia ovat:

Maansiirtoajoneuvo – Belaz, Valkovenäjä
Käyttämällä pitkälle kehitettyjä lujia teräksiä ja yhdistäen ne ainutlaatuiseen suunnitteluun, Belaz on valmistanut maailman suurimman maansiirtoajoneuvon, jolla saavutetaan huomattavia tuottavuus- ja polttoainetehokkuushyötyjä.

Traileri panimotuotteiden kuljetukseen, Santander, Chile
Santander on kehittänyt uuden, kevyemmän trailerin panimotuotteiden kuljetusta varten. Hyötykuorma on kasvanut: seitsemällä trailerilla voidaan kuljettaa sama määrä kuin kahdeksalla perinteisellä trailerilla, mikä tuottaa sekä taloudellisia- että ympäristöhyötyjä.

Harvesterin syöttörullat – Timo Penttimies, Suomi
Käyttämällä laserleikattua Hardox-levyä, Timo Penttimies suunnitteli täysin uuden, innovatiivisen ja kustannustehokkaan syöttörullan käytettäväksi metsäkoneisiin.

Seulajärjestelmä – Vale, Brasilia
Käyttämällä Hardox 450 -terästä, joka yhdistää lujuuden ja kovuuden kulutuksenkestävyyteen, Vale on suunnitellut uuden sukupolven lajittelijat suuria kaivoksia ja louhoksia varten suunniteltuihin sovelluksiin. Uusi ristikko lyhentää seisokkiaikoja paremman materiaalinkulun ja helpottuneen huollon ansiosta, josta koituu taloudellisia- ja ympäristöhyötyjä.

Lisätietoja:

Marie Elfstrand, Ulkoisen viestinnän johtaja, +46 8 454 57 34
Anna Östlund, viestintäpäällikkö, +46 243 711 15

Lataa kuvat SSAB:n mediapankista