– Oikaisuvalssausprosessi takaa Laser Plus -teräksen tasomaisuuden ja minimoi sisäiset jännitykset, joten voimme luvata, että Laser Plus -teräksen tasomaisuus vaihtelee laserleikkauksen jälkeen enintään 3 mm/m. Laser Plus -terästen tasomaisuustestitulokset ovat ainutlaatuisia. Tarkat paksuustoleranssit ja samat mekaaniset ominaisuudet toimituksesta toiseen takaavat häiriöttömän tuotannon. Lisäksi Laser Plus -teräksen pinta on erittäin sileä, joten leikkausnopeus kasvaa ja leikkauspinnan laatu on huipputasoa. Monimutkaisten komponenttien sekä tarkkuutta vaativien kapeiden muotojen leikkaaminen onnistuu ilman jälkityöstöä. Laserleikkaukseen tarkoitetut teräkset kohoavatnyt uudelle tasolle, kertoo SSAB:n Länsi-Euroopan kuumavalssattujen nauhatuotteiden tuoteryhmäpäällikkö Robert Wesdijk.

Laser Plus -teräksen pintaan muodostuu tuotantoprosessin aikana  ohut ja tiivis oksidikerros, mikä tehostaa laser-, vesi- ja plasmaleikkausta niin, että leikkauspinta säilyy erinomaisena jopa 30 mm:n paksuuteen saakka. SSAB:n Laser Plus- terästen kylmämuovausominaisuudet ovat erinomaiset, ja niiden pienimmäksi taivutussäteeksi taataan materiaalin lujuudesta ja paksuudesta riippuen 0–1,5 x materiaalin paksuus.

Laser Plus -teräksiä on nyt saatavana sekä kvarttolevyinä että kuumavalssattuina nauhatuotteina. Uudet teräkset etsivät vertaistaan erilaisissa vaativissa sovelluksissa, esimerkiksi konepajateollisuudessa, rakentamisessa sekä auto- ja elektroniikkateollisuudessa.

Tuote on kehitetty yhteistyössä laserkonevalmistajien, loppukäyttäjien, yhteistyökumppanien sekä SSAB:hen heinäkuussa 2014 fuusioituneen Ruukin kanssa. Ruukki ja SSAB ovat olleet laserleikattavien huipputerästen kehitystyön ja valmistuksen edelläkävijöitä jo 20 vuotta.

Lisätietoja:
Kari Väliaho, Myyntijohtaja, Suomi ja Baltian maat, SSAB Europe, +358 40 354 3232