När Borlängeföretaget Bergkvist Svets & Mek fick uppdraget att laga den skadade Södertäljebron blev det med Strenx 700 från SSAB.  

Det var i midsomras som en lastbil körde på och skadade Södertäljebron. Företaget som fick uppdraget att reparera bron misslyckades och Trafikverket gav istället Bergkvist Svets & Mek, BSM, från Borlänge uppdraget att reparera de skadade balkarna.

- För vår del innebar jobbet att komplettera de skadade balkarna och laga ett antal svetsar, berättar Björn Kjellberg, produktionschef på BSM.

Från början var det planerat att använda ett ordinärt 355-material för att laga de skadade balkarna men då det var ont om tid och det materialet inte fanns tillgängligt, valde man istället ett höghållfast Strenx 700 25 mm.

- Så här i efterhand kan det visa sig vara ett mycket fördelaktigt val att välja Strenx 700, och något man bör tänka på för liknande konstruktioner i framtiden. Det man får genom att välja ett starkare material är en extra säkerhet mot överlast och just i detta fall påkörningar och yttre våld, säger Magnus Carlsson, produktchef Strenx.

Ett par ton Strenx 700 har använts i reparationen av Södertäljebron. I början av september ska bron vara helt återställd och öppnas för trafik igen enligt Trafikverket.