180 180
Ernsts Express: 100 tons CO2 sparet pr. lastbil
Ernsts Express

Ernsts Express: 100 tons CO2 sparet pr. lastbil

Det svenske vognmandsfirma Ernsts Express har anvendt SSAB EcoUpgraded til sin vognpark som et led i virksomhedens mangeårige indsats på området for bæredygtighed. Virksomhedens seneste opgradering til højstyrkestål på alle containere med kroghejs har resulteret i en vægtreduktion på 700 kg pr. container og brændstofbesparelser på næsten 3.000 liter årligt pr. lastbil med hænger.

I løbet af de seneste ti år har Ernsts Express gennemført en række projekter med opgradering af alle containere til højstyrkestål for at reducere vægten og forlænge levetiden. Det seneste projekt omhandlede virksomhedens 35 kubikmeter containere med kroghejs, der blev opgraderet til SSAB’s Hardox 450-stål som erstatning for det tidligere anvendte 355 MPa standardstål.
Christer Steingruber er bestyrelsesformand hos Ernsts Express og søn af virksomhedens grundlægger, Ernst Steingruber. Han indrømmer, at han er imponeret over den opnåede vægtreduktion.
”Ved at opgradere vores containere med kroghejs til Hardox 450-stål har vi reduceret vægten pr. container med 700 kg. For det samlede lastvognstog bestående af tre containere er vægtreduktionen – og dermed den øgede lastekapacitet – hele 2.100 kg,” siger han.

Det giver mulighed før større nyttelast pr. tur og reducerer desuden brændstofforbruget på den tomme lastbil. Fjernelsen af afstiverne på siderne har også resulteret i mindre vindmodstand, og det har reduceret brændstofforbruget yderligere.

”Vores beregninger viser, at anvendelsen afSSAB EcoUpgraded på Ernsts Express’ containere med kroghejs betyder en besparelse på over 100 tons CO2 pr. lastbil med tre containere i løbet af lastbilens levetid,” tilføjer SSAB’s miljøchef Jonas Larsson. ”Hovedårsagen er det reducerede brændstofforbrug – ca. 35.000 liter på 12 år – mens en anden medvirkende årsag er den reducerede mængde stål, der skal til for at producere containerne.”

Ifølge Ernst Express’ adm. dir. Roger Blom er virksomhedens bæredygtige profil også god for forretningen.

”Vi står over for strammere miljøkrav, både lovgivningsmæssigt og fra de udbudsforespørgsler, vi modtager fra kunderne. SSAB EcoUpgraded giver os mulighed for at styrke vores produkter med miljømæssige argumenter,” siger han og tilføjer, at han opfordrer andre virksomheder til også at deltage i SSAB EcoUpgraded-programmet.

”Hvis I får mulighed for at deltage i dette projekt, så gør det. Der er virkelig intet at tabe. SSAB yder den nødvendige support og støtter med salgsargumenter og analyser, der demonstrerer CO2-besparelserne,” slutter Blom.

Om Ernsts Express

Ernsts Express er et privatejet svensk vognmandsfirma, der har været i branchen i mere end 60 år. Virksomheden blev grundlagt i 1955 i Avesta, nord for Stockholm, og er vokset fra en enkeltmandsvirksomhed til et af Sveriges ti største vognmandsfirmaer. Man beskæftiger i øjeblikket omkring 160 medarbejdere og har flere end 100 lastbiler. Virksomheden er stolt af sin bæredygtighedsprofil og søger konstant nye metoder til at øge kapaciteten, forbedre effektiviteten og reducere miljøpåvirkningen.

www.ernstsexpress.se

Af Isabelle Kliger
Foto: Henrik Hansson
Denne artikel er oprindeligt trykt i magasinet SSAB World nr. 1/2017.