”Fincumet Container Oy:n patentoimassa logistiikan tehokkuutta lisäävässä ratkaisussa on hyödynnetty erinomaisesti SSAB:n EcoUpgraded-konseptia, jonka tavoitteena on auttaa asiakkaita hyödyntämään erikoislujien terästen käyttöön liittyviä ympäristöetuja. Innovatiivisten ratkaisuiden ja materiaalivalintojen ansiosta Fincumet Container Oy:n ei ole tarvinnut tehdä kompromisseja esimerkiksi kuljetuksen aikaisen polttoainetehokkuuden ja tuotteen pitkän käyttöiän välillä. Tällaisten ympäristöetujen avulla voidaan saavuttaa lisäetua kilpailussa sekä avata uusia markkinoita ja mahdollisuuksia”, kertoo Sami Nummela SSAB Special Steels -divisioonan teknisestä asiakaspalvelusta.

SSAB:n EcoUpgraded-¬konseptin tavoitteena on löytää käyttökohteita, joissa voidaan vähentää käytön aikaisia hiilidioksidipäästöjä. SSAB voi verrata käyttökohteiden käytönaikaisten hiilidioksidipäästöjen potentiaalisia vähennyksiä teräksen tuotannosta aiheutuviin hiilidioksidipäästöihin, ja tätä kautta löytää tuotteita, joissa erikoislujan teräksen käytöstä olisi eniten hyötyä.

”Olemme käyttäneet Hardox®-terästä jo vuosia yksittäisissä lavoissa ja todenneet sen kulutuskestävyydeltään erinomaiseksi. Patentoitu lavakokonaisuutemme on askel entistä ekologisempaan ja kestävämpään toimintaan. Tämä näkyy meidän asiakkaillemme myös selvänä logistisina kustannussäästöinä tuulivastuksen ollessa pienempi ja lisäksi lavojen pesu on nopeampaa”, kertoo Fincument Container Oy:n toimitusjohtaja  Joonas Järvensivu.

Hardox® on johtava globaali kulutusteräs, joka takaa maksimaalisen hyötykuorman ja pidemmän käyttöiän. Hardox® on ainutlaatuinen yhdistelmä kovuutta ja kestävyyttä sekä työstettävyyttä, joka mahdollistaa kestävämmät rakenteet, paremman tehokkuuden ja pidemmän käyttöiän.

Hardox® In My Body -ohjelmaan voi liittyä yritys omalla tuotteellaan, kun tuotteen pääkomponentit on valmistettu Hardox®-teräksestä. Tyypillisesti tällaisia käyttökohteita ovat kovalle kulutukselle altistuvat osat koneissa ja laitteissa. Perinteisesti Hardox®-terästä on käytetty maanrakennuslaitteissa, mutta materiaalin hyödyt on nykyään valjastettu monen eri toimialan käyttöön.

Fincumet Container Oy on Suomen johtava vaihtolavojen myyjä. Vaihtolavojen lisäksi valikoimaan kuuluu erilaiset kontit, tilaratkaisut, keräysastiat ja kauhat. Vuoden 2018 liikevaihto oli 11,1 milj. Fincumet Container Oy on Fincumet Groupiin kuuluva suomalainen perheyritys, jonka toiminta alkoi vuonna 1992.

www.fincumetcontainer.fi