Kauppa vaatii kilpailuviranomaisten hyväksynnän ja sen odotetaan toteutuvan vuoden 2019 loppuun mennessä. Divestoitavan liiketoiminnan liikevaihto vuonna 2018 oli noin 1,1 miljardia Ruotsin kruunua ja liiketulos oli nollatasolla.

Building Systems -liiketoiminnalla on noin 500 työntekijää, jotka siirtyvät uudelle omistajalle ns. vanhoina työntekijöinä. Building Systems -liiketoiminta on erikoistunut rakennusten runko- ja kuorirakenteiden sekä siltarakenteiden suunnitteluun, valmistukseen ja asennukseen.

”Strategianamme on hakea kannattavaa kasvua tuoteliiketoiminnoissamme, asuinrakentamisen kattotuotteissa (Residential Roofing) ja rakentamisen komponenteissa (Building Components). Olemme iloisia, että löysimme ostajan, joka pystyy keskittymään projektiluonteisen Building Systems -liiketoiminnan edelleen kehittämiseen”, sanoo Ruukki Constructionin toimitusjohtaja Sami Eronen.

Kaupalla ei ole vaikutusta kattotuoteliiketoimintaan (Residential Roofing) eikä osittain samoja asiakkaita palvelevaan, rakentamisen tuotteisiin ja palveluihin keskittyvään Building Components -liiketoimintaan.

Lisätietoja:
Sami Eronen, Ruukki Constructionin toimitusjohtaja, sami.eronen @ ruukki.com,
puhelin: +358 40 557 8839
Viktoria Karsberg, konserniviestinnän johtaja, viktoria.karsberg @ ssab.com,
puhelin: +46 72 233 5288

Tämä lehdistötiedote on suomenkielinen tiivistelmä ruotsiksi ja englanniksi julkaistusta pörssitiedotteesta.