Steel selector Zetterbergs: Levetiden på vores dumpere er øget med 40 procent
Zetterbergs Hardox

Zetterbergs: Levetiden på vores dumpere er øget med 40 procent

Når man skal transportere grus, sten og en mange andre materialer er det nødvendigt med en dumper, der kan klare tunge belastninger.
– Siden vi opgraderede vores stål til SSAB’s førsteklasses Hardox 500 TUF, har vi øget levetiden på vores dumpere med mindst 40 procent, siger Roberth Löfstedt, der er markedschef hos svenske Zetterbergs. 

Det glimter i den røde lak på Zetterbergs seneste stolthed: kassettedumperen ZD4-KA. Et nyt produkt, der tipper godset af på en meget effektiv måde, med hurtig losning til følge. SSAB-stålet Hardox 500 TUF er en vigtig komponent i den nye dumper.

– Det er et slidstærkt materiale, der har en høj belastningsevne. Det betyder, at kunderne kan transportere mere gods pr. læs. Vognmændenes lønsomhed afhænger af, hvor meget de kan transportere. På den måde kan de øge indtægterne samtidig med, at de sænker bærndstofforbruget, siger Roberth Löfstedt.

En anden fordel, han fremhæver ved Hardox 500 TUF, er, at produkterne får længere levetid.
– Du kan bruge din dumper eller tipper i længere tid og belaster ikke miljøet på samme måde, når du ikke behøver at købe nyt udstyr hele tiden, fortsætter Roberth Löfstedt.

Et andet aspekt er, at konstruktionen kan gøres lettere med Hardox 500 TUF.
– Kunderne kører lange strækninger uden last, og når egenvægten er lav, reducerer det både slitagen og brændstofforbruget, siger Roberth Löfstedt.

Zetterbergs ligger i den lille by Östervåla i Sverige. Her etablerede Henrik Zetterberg virksomheden helt tilbage i 1923, og to år senere monterede man det første lad på en Ford-T. I dag udvikler og designer virksomheden lad til lastbiler, der leveres til hele verden, med de største kunder i Norge, Sverige og Schweiz. De fleste arbejdsprocesser udføres på fabrikken hjemme i Östervåla, lige fra maskinbearbejdning og svejsning til overfladebehandling. Her produceres blandt andet tippelad, lastvekslere, dumpere og faste lad.

Zetterbergs har samarbejdet med SSAB i mange år.

– Det er vigtigt for os, at størstedelen af vores produkter er produceret i Sverige, og hvad kan være mere svensk end jernmalm, der er udvundet i Nordsverige og forædlet på SSAB’s fabrikker i Oxelösund og Borlänge?

SSAB og Zetterbergs har gennem årene konstant arbejdet med at udvikle og optimere produkterne. Sammen finder de ud af, hvilke udfordringer kunderne har, og hvordan lad til lastbiler kan bidrage til at lette vognmandsfirmaernes hverdag.

– Vi har arbejdet sammen med SSAB, både hvad angår design og materialevalg, for at øge levetiden og lasteevnen for vores produkter, hvilket er meget vigtigt, når man har med tunge transporter at gøre, siger Roberth Löfstedt.

Stefan Berglund, der er Sales Manager hos SSAB, er enig:
– Det handler meget om at øge holdbarheden og styrken samtidig med, at materialet ikke må være for hårdt. Hvis man taber en sten fra to meters højde ned på en dumper, kan materialet sprække, hvis det er for hårdt. Her er 500 TUF perfekt, da materialet samtidig er sejt og modstandsdygtigt over for sprækkedannelse, siger han.

Hvordan ser Zetterbergs fremtidsplaner ud?
– Vi har fuld fokus på vækst og ønsker fortsat at udbrede vores sortiment og udvikle vores produkter, sammen med SSAB!

Hardox zetterbergs dumper
Hardox in my body Zetterbergs