180

You are currently visiting the SSAB group site

To go to your country specific site please follow this link:

Produktionschef Stränggjutningen

Location: Oxelösund

Country: Sweden

Application due date: February 24, 2019

Produktionschef Stränggjutningen
Location: Oxelösund
Country: Sverige
Application due date: 2/24/2019

Är du en driven ledare till som vill ha rollen som produktionschef för Stränggjutningen, det avsnitt i vilket det flytande stålet överförs i fast form? Då är du välkommen med din ansökan till tjänsten med placeringsort Oxelösund.

Vad erbjuder vi dig?
På den globala marknaden är SSAB en ledande producent av avancerade höghållfasta stål (AHSS) och seghärdade stål. De utvecklar höghållfasta stål och tillhandahåller tjänster för bättre prestanda utifrån ett hållbarhetsperspektiv. SSABs produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA har en årlig produktionskapacitet på cirka 8,8 miljoner ton stål med kapacitet att bearbeta och färdigställa olika stålprodukter i en rad andra länder. SSAB erbjuder dig en möjlighet att få vara med på deras spännande resa att som världens första stålföretag ta klivet mot en fossilfri ståltillverkning.

Vad innebär rollen?
Vår produktion i Oxelösund går dag som natt och sysselsätter mer än 2000 medarbetare. Stränggjutningen är den del av stålverket där stålet överförs från flytande till fast form. Det är en process med mycket uppföljningsparametrar och en tämligen komplex process i sig. Avsnittet har en tämligen stor grupp operatörer vilket ställer specifika krav på dig som chef att se alla medarbetare trots stora grupper och skiftgång. Baserat på detta och att skiften är självgående är din kommunikation och arbetsmetodik, hur du kommunicerar förväntningar och följer upp, avgörande för resultatet. Rollen är en produktionschefsroll där ledarskapet är i fokus, helt nödvändigt baserat på personalstyrkans storlek.

Du arbetar med daglig styrning och förbättring genom dina självstyrande skiftlag i nära samarbete med gruppombud i skiftlagen, processutvecklare, produktionstekniker och underhåll, liksom naturligtvis din närmaste chef. Du ansvarar för att upprätthålla och utveckla en effektiv tillverkningsprocess, följa upp och agera på avvikelser och driva orsaksutredningar. Du deltar aktivt i budgetarbetet samt i förbättringsarbetet och har ett stort fokus i utvecklingen av dina medarbetare, både som lag och individer och du arbetar proaktivt med arbetsmiljö- och säkerhet.

För att lära känna verksamheten och personalen kommer du ges möjlighet att delta i produktionens dagliga arbete under din introduktion och därigenom få en god inblick i processen.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har förmågan att planera och organisera resurser på ett effektivt sätt, men också hantera när saker inte riktigt går som de ska och i det läget upprätthålla engagemang och målfokus. Du är rak och tydlig i din kommunikation och kan både kommunicera förväntningar och ställa krav på din omgivning. Du är väl medveten om dina styrkor och använder dessa aktivt, men du vet också i vilka delar du behöver ta hjälp av andra. Du har lätt att se strukturer och samband även i komplexa situationer, något du har nytta av när du gör orsaksanalyser. Du har förmågan att kunna prioritera dina uppgifter, men du kan även byta fokus när förutsättningarna ändras. Genom att ta egna initiativ agerar du när andra tvekar och driver olika frågor framåt. Du vill vara med och påverka. Inte bara operativt utan också taktiskt och strategiskt.

Vi lägger stor vikt vid personlig potential i urvalet men för att lyckas i rollen behöver du ha:

  • Minst tre års arbetsledande eller samordnande erfarenhet (inte nödvändigtvis produktion)

  • Tidigare erfarenhet från produktions- eller processindustri

  • God produktions- och/eller processteknisk förståelse

  • Datorvana

  • Grundkunskaper i Excel

  • God svenska i såväl tal som skrift

Sista ansökningsdag
24 februari 2019

Passar du in på ovanstående profil och lockas av ovanstående uppdrag, tveka inte att ansöka redan idag!

I denna rekrytering samarbetar vi med Unik Resurs.

Ansvarigt rekryteringsteam hos Unik Resurs är:
Sanna Ödenhed, tfn 070- 441 97 51
Lovisa Holgersson, tfn 070-774 01 31

Facklig information lämnas av Akademikerföreningen, Unionen och Ledarna som nås via vår växel på tfn 0155-254 000.

Vi undanber oss kontakter från rekryteringsföretag, annonssäljare och liknande beträffande denna annonsering.