180

You are currently visiting the SSAB group site

To go to your country specific site please follow this link:

Process- & Kvalitetsutvecklare

Location: Borlänge

Country: Sweden

Application due date: March 24, 2019

Process- & Kvalitetsutvecklare
Location: Borlänge
Country: Sverige
Application due date: 3/24/2019

Vill du vara med på SSABs resa mot en starkare, lättare och mer hållbar värld? SSAB befinner sig i ett expansivt läge och bygger för framtiden med flertalet investeringar och ombyggnationer. Du som process- och kvalitetsutvecklare blir en viktig pusselbit i denna utveckling. Placeringsort Borlänge.

I SSABs strategi ingår att öka tillväxten av produkter mot bilindustrin vilket betyder för oss på avsnitt Glödgning att öka produktionen av glödgade produkter både i Kontinuerliga glödgningslinjen och i klockugnarna då höghållfasta stål för bilindustrin är ett viktigt kundsegment.

Glödgning är en betydelsefull del i denna strategi och har flera spännande utmaningar i form av nya produkter, ökat flöde genom linjerna samt flera beviljade investeringar, som genomförs de kommande åren.

Om tjänsten
Utvecklingen mot nya material med högre hållfasthet ger en utmanande uppgift i arbetet att ständigt förbättra kvalitet, produktivitet och tillgänglighet i linjerna. Som process- och kvalitetsutvecklare initierar och driver du både mindre och större utvecklingsprojekt för att långsiktigt förbättra våra produkter och anläggningar mot uppsatta mål. Du arbetar med kostnadseffektiva och hållbara tekniska lösningar för att på bästa sätt uppfylla våra kundkrav. Du driver mindre investeringsprojekt och bidrar med teknisk kompetens vid större investeringar.

En del av arbetet innebär ansvar för att kvalitetsarbetet inom avsnittet bedrivs i överensstämmelse med företagets kvalitetspolicy. Du ansvarar för avsnittets kvalitetsanalyser och stöttar verksamheten i den pågående tillverkningen samt stöttar med FMEA, styrplaner och processrevisioner i enlighet med ISO 9001 och IATF 16949.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som är civilingenjör med inriktning teknisk fysik, maskinteknik, materialteknik eller liknande med god förståelse och kunskap om tillverkningsprocesser och kvalitetsarbete samt en mycket god analytisk förmåga. Erfarenhet av six sigma, problemlösningsverktyg och statistisk processtyrning är meriterande.

Du är en person som får saker att hända och är positiv och drivande till förändringar och utveckling. Du har stort intresse av att utveckla processer, produkter och analysera data och kan lösa tekniska problem på ett strukturerat sätt samt att du självständigt driver dina uppgifter i mål.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som utmärks av att du är nyfiken, ansvarsfull, initiativrik, metodisk och med en god samarbetsförmåga. Du kan omsätta din tekniska kompetens på ett praktiskt sätt vilket bidrar till att du kan kommunicera på ett pedagogiskt och coachande sätt.

Du har goda kunskaper i såväl svenska som i vårt koncernspråk engelska, i både tal och skrift.

Vi erbjuder
Ett spännande arbete där du kan utvecklas samtidigt som du har en viktig roll i den pågående utvecklingen och tillväxten av glödgade produkter.

Vi tror på att vi är bättre tillsammans och därför är det viktigt för oss med mångfald och allas lika värde.

Sista ansökningsdag
24 mars 2019

Vid frågor om tjänsten kontakta gärna
Eva Elfving, Chef avsnitt Glödgning, tfn 0243-712 92

Facklig information lämnas av Akademikerföreningen, Unionen och Ledarna som nås via vår växel på tfn 0243-700 00.

Vi undanber oss kontakter från rekryteringsföretag, annonssäljare och liknande beträffande denna annonsering.