180

You are currently visiting the SSAB group site

To go to your country specific site please follow this link:

Miljöhandläggare

Location: Oxelösund

Country: Sweden

Application due date: December 16, 2018

Miljöhandläggare
Placering: Oxelösund
Land: Sverige
Sista ansökningsdag: 12/16/2018

Sugen på en karriär inom framtidens första fossilfria stålföretag? Starta då din resa som miljöhandläggare på SSAB i Oxelösund

Du erbjuds en unik chans att inom en central roll påverka utvecklingen mot en starkare, lättare och mer hållbar värld. Du kommer knyta kontakter, bygga erfarenheter och direkt skapa resultat som för SSAB framåt. Tillsammans med drivna kollegor bildar ni en central avdelning för miljö och energi som stöttar resten av organisationen.

Om tjänsten
SSAB är en global koncern med ca 15 000 medarbetare i över 50 länder. Omsättningen i 2017 var 66 miljarder. I Oxelösund finns en fullskalig produktionsanläggning, från metallurgi med framställning av stål till valsning, formatering och härdning av plåt. Här tillverkas världskända varumärken som t ex Hardox som anses vara ett av världen mest avancerade stål. Förutom i Oxelösund finns stora anläggningar i USA, Finland samt i Luleå och Borlänge i Sverige.

Vi satsar nu på att utöka vårt team av miljöhandläggare i Oxelösund. I denna roll har du som uppgift att stötta hela organisationen från högsta chefer och helt ut i verksamheten med miljöfrågor. Du kommer att bidra till att verksamheten i Oxelösund ligger i framkant gällande miljöarbetet.

Ett tungt ansvarsområde är att verksamheten har ett fungerande tillstånd mot myndigheter. Du kommer därför vara en i teamet att driva tillstånds- och tillsynsärenden på ett korrekt och tidsenligt sätt.

Du som miljöhandläggare är en viktig del för att klara omställningen som SSAB Oxelösund står inför. Vi är i behov av en ökad takt på förbättringar genom vår satsning på att bli fossilfria.
 

Vi letar efter dig

- med passion för människan, och som tror på förbättring. Du utmärker dig genom din initiativförmåga, ditt engagemang och din förmåga att på ett pedagogiskt sätt kommunicera med olika roller inom organisationen, branschorgan, myndigheter både nationellt och internationellt.

- med relevant högskoleutbildning och/eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom miljöområdet  och med god kännedom om miljölagstiftningen i stort.

- som  är skicklig på att behandla data, tolka lagar och förordningar, författa komplexa dokument, samt är väl förtrogen med ISO-certifikat samt hanterar data med hjälp av Excel utan problem.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete med tekniska frågeställningar inom processindustrin.
 

Vi erbjuder

En flexibel roll, i ett företag som tydligt kommunicerar att hållbarhet är vägen framåt, där du kommer att vara i kontakt med olika typer av verksamheter på SSAB.

Här bygger du en solid plattform för en karriär på ett svenskt globalt stålföretag som vågar gå i fronten för en helt ny typ av ståltillverkning.

 

Sista ansökningsdag
16 december 2018

 

Vid frågor om tjänsten kontakta gärna
Kristina Branteryd, Chef Yttre miljö & Energi, 0155-254 249

 

Facklig information lämnas av, Akademikerföreningen, Unionen och Ledarna som nås via vår växel på tfn, 0155-25 40 00

 

Vi undanber oss kontakter från rekryteringsföretag, annonssäljare och liknande beträffande denna annonsering.