180

You are currently visiting the SSAB group site

To go to your country specific site please follow this link:

Gruppchef Operativt Inköp

Location: Borlänge

Country: Sweden

Application due date: December 9, 2018

Gruppchef Operativt Inköp
Placering: Borlänge
Land: Sverige
Sista ansökningsdag: 12/9/2018

Om tjänsten

Vi söker en motiverad person med väl utvecklade ledaregenskaper för att leda gruppen av operativa inköpare i Borlänge. Du kommer att ansvara för operativt och taktiskt inköp, som är en vital del av inköpsprocesserna. Positionen är permanent och placeringsort är Borlänge och du rapporterar till Director Operational Procurement. 

Ditt uppdrag är att leda arbetet inom Operativt Inköp och du ansvarar för den grupp som driver processen “Inköp till betalning”. Arbetet utförs i nära samarbete med strategiska inköpare, beställare och Global Business Services. En viktig del i arbetet är att följa och utveckla de standardiserade inköpsprocesserna med tillhörande verktyg och modeller. Du leder, tränar, coachar och stötta gruppen av operativa inköpare samt arbetar med ständiga förbättringar inom ramen för vår ledningsfilosofi SSAB One. Du kommer också att stödja och aktiv ta del i varugruppsarbetet inklusive relationer med beställare, leverantörer och andra intressenter. För att bli framgångsrik i ditt uppdrag förväntar vi oss en väl utvecklad förmåga att arbeta självständigt och aktivt bidra till att utveckla rollen. Du behöver också ha förmågan att arbeta tvärfunktionellt, gränsöverskridande och med stor affärsmässig integritet.

Dina kvalifikationer

Några av framgångsfaktorerna i ditt uppdrag blir din förmåga att kommunicera och arbeta metodstyrt, oberoende och resultatorienterat. Att du som ledare motiverar och förser andra med befogenheter och metoder som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du kan samordna grupper och blir en referenspunkt för andra genom att skapa engagemang och delaktighet. Rollen kräver att du smidigt kan hantera förändrade förutsättningar och fungerar bra under stress. Vi förväntar oss att du kan arbeta med komplexa frågor genom att analysera och bryta ner problem i sina beståndsdelar och löser på så vis komplexa problem.Vi söker dig med akademisk examen i ekonomi, teknik, logistik eller juridik. Alternativt kan du ha förvärvat motsvarande kvalifikation på annat sätt. Du har en väl utvecklad förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska. Roller kräver goda kunskaper i Microsoft Office. Erfarenhet av inköp, Lean/SSAB One, produktion och/eller underhåll är ett önskemål. Kunskaper inom IFS och Ariba är en fördel. 

Vi erbjuder

 

För rätt kandidat erbjuder vi ett viktigt och utmanande arbete i en dynamisk miljö med utmärkta möjligheter att bidra till SSAB:s framgång.  

 

Ytterligare information

Urval sker löpande och annonseringen kan komma att avbrytas tidgare än angivet. Så vänta inte med att skicka in din ansökan.  För mer information kontakta Per Bondemark, Inköpschef, tel +46706230843 eller Magnus Eliasson, Chef operativt inköp, tel +46706882222.

 

Facklig information lämnas av Akademikerföreningen, Unionen och Ledarna/Metall som nås via vår växel på tfn 0243-71 000

 

Vi undanber oss kontakter från rekryteringsföretag, annonssäljare och liknande beträffande denna annonsering.