180

You are currently visiting the SSAB group site

To go to your country specific site please follow this link:

Chef Produktionsstöd Metallurgi

Location: Oxelösund

Country: Sweden

Application due date: March 31, 2019

Chef Produktionsstöd Metallurgi
Location: Oxelösund
Country: Sverige
Application due date: 3/31/2019

Vad erbjuder SSAB dig?
SSAB är på den globala marknaden en ledande producent av avancerade höghållfasta stål (AHSS) och seghärdade stål. De utvecklar höghållfasta stål och tillhandahåller tjänster för bättre prestanda utifrån ett hållbarhetsperspektiv. SSAB:s produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA har en årlig produktionskapacitet på cirka 8,8 miljoner ton stål med kapacitet att bearbeta och färdigställa olika stålprodukter i en rad andra länder.  SSAB erbjuder dig en möjlighet att få vara med på deras spännande resa att som världens första stålföretag ta klivet mot en fossilfri ståltillverkning.

Vad innebär rollen?
SSABs produktion i Oxelösund går dag som natt och sysselsätter mer än 2000 medarbetare. Produktionssupport och Serviceavsnittet är den del av stålverket som jobbar för att se till att flödesprocessen flyter på så friktionsfritt som möjligt. Där ser man till att prioritera insatser som är nödvändiga för produktionens nuläge och är därför en mycket viktig funktion på stålverket.

Serviceavsnittet består av fem stabila grupper med olika kompetenser och verkar på flera olika avsnitt i stålverket. Som chef ställs det specifika krav på dig att se alla medarbetare trots utlokaliserad placering och skiftgång. Baserat på detta och att skiften är starkt självgående är din kommunikation och arbetsmetodik, hur du kommunicerar förväntningar och följer upp, avgörande för resultatet. I rollen som chef för produktionsstöd är ledarskapet och närvaron i fokus, helt nödvändigt baserat på personalstyrkans storlek och utspridda placeringar.

Du arbetar med daglig styrning och förbättring genom dina självstyrande skiftlag och i nära samarbete med drifttekniker, processingenjörer, inköpare, leverantörer samt din närmaste chef. Som chef för avsnittet kommer du även att ha mycket kontakt med externa leverantörer, främst avseende att upprätta avtal och leverans av transporter och eldfast material, de så kallade Skänkarna, i stålverket.

Konkret ansvarar du för att upprätthålla och utveckla en effektiv process inom ditt avsnitt, följa upp och agera på avvikelser och driva orsaksutredningar. Du deltar aktivt i förbättringsarbetet och har ett stort fokus i utvecklingen av dina medarbetare, både som lag och individer och du arbetar proaktivt med arbetsmiljö och säkerhet.                                                                                                                        

För att lära känna verksamheten och personalen kommer du ges möjlighet att delta i produktionens och serviceavsnittets dagliga arbete under din introduktion och därigenom få en god inblick i processen som helhet.  

Vem söker vi?
Vi söker dig som har förmågan att planera och organisera resurser på ett effektivt sätt, men också hantera när saker inte riktigt går som de ska och i det läget upprätthålla engagemang och målfokus. Du är rak och tydlig i din kommunikation och kan både kommunicera förväntningar och ställa krav på din omgivning. Du behöver ha förmågan att etablera långsiktiga kundrelationer och prioritera kundbehov samt söka feedback från dem för att kunna utveckla leveransen. Du är bra på att snabbt lyfta potentiella problem och agera konsekvent samt kunna behålla ett lugn i oväntade situationer. Du har lätt för att anpassa dig till olika personer, inger förtroende hos din arbetsgrupp och kan utan problem agera synligt och utåtriktat i din roll. Du ska kunna prioritera vilken service som är viktig att ge här och nu samt att du ska kunna leverera den med ett öppet bemötande.

Vi lägger stor vikt vid personlig potential i urvalet men för att lyckas i rollen behöver du ha:

  • Minst tre års arbetsledande eller samordnande erfarenhet

  • Minst tre års erfarenhet från tillverkande- och/eller processindustri

  • God processteknisk förståelse

  • God datorvana

  • God svenska i tal och skrift

  • God engelska i tal och skrift

Passar du in på ovanstående profil och lockas av ovanstående uppdrag, tveka inte att ansöka redan idag!

Sista ansökningsdag
31 mars 2019

I denna rekrytering samarbetar vi med Unik Resurs.

Vid frågor om tjänsten kontakta gärna
Sanna Ödenhed, tfn 070-441 97 51

Vi undanber oss kontakter från rekryteringsföretag, annonssäljare och liknande beträffande denna annonsering.